Dissabte, 19 de juny de 2021 - Edició 1059
La República

El PP diu que el 93% de la pujada tributària dels PGE la pagaran classes mitjanes i autònoms

ACN Barcelona.-El vicesecretari de Participació del PP, Jaime Olano, creu que la proposta de pressupostos generals de l’estat apuja sobretot els impostos a les classes mitjanes i els autònoms, i […]

Avatar
Agències 31/10/2020

ACN Barcelona.-El vicesecretari de Participació del PP, Jaime Olano, creu que la proposta de pressupostos generals de l’estat apuja sobretot els impostos a les classes mitjanes i els autònoms, i no pas als rics. Per això, creu que això dificultarà la creació de llocs de treball i la sortida de la crisi, que el dirigent popular creu que s’allargarà cinc anys. També considera que els comptes públics presentats estan “desfasats”, perquè no preveuen els sis mesos d’estat d’alarma recentment aprovats.

En declaracions des de Lugo, Olano ha dit que 93 de cada 100 euros de pujada de tributs que preveuen els PGE recauran a les classes mitjanes i baixes. Segons ell, van en la línia “contraria” al que estan fent la resta de països europeus, que és abaixar impostos i afavorir els autònoms. “Els 17 milions d’espanyols amb vehicles dièsel, els que compren per internet o tenen un pla de pensions, són rics?”, es pregunta.”Se’n riuen de les classes mitjanes i dels autònoms”, conclou. Per a Olano, el millor escut social és la creació de llocs de treball, i per això creu que cal alleugerir la càrrega tributària a empreses i autònoms.Això, creu que farà allargar la crisi econòmica almenys durant cinc anys. Els PGE “estan basats en falsedats i s’estan cometent els errors comesos per Zapatero el 2009″.”Els comptes han quedat superats per la realitat i neixen absolutament desfasats”, diu Olano, que considera que l’Executiu espanyol no ha tingut en compte els 6 mesos d’estat d’alarma aprovats recentment. “Són uns comptes pensats perquè Sánchez i Iglesias es mantinguin a la Moncloa, i no per millorar el futur dels espanyols”, considera.