Dimarts, 21 de març de 2023 - Edició 1699
La República

El PP denuncia una “agenda oculta” del govern espanyol amb els “socis independentistes” a canvi dels pressupostos

ACN Barcelona.-La portaveu del PP al Congrés, Cuca Gamarra, ha denunciat que hi ha una “agenda oculta” del govern de Pedro Sánchez amb els “seus socis independentistes” perquè donin suport […]

Agències 07/11/2020

ACN Barcelona.-La portaveu del PP al Congrés, Cuca Gamarra, ha denunciat que hi ha una “agenda oculta” del govern de Pedro Sánchez amb els “seus socis independentistes” perquè donin suport als pressupostos a canvi de cessions “que estan destruint el país”. I ha citat que aquestes cessions són els indults als presos de l’1-O, l’acostament dels presos d’ETA a les presons basques i eliminar el castellà com a llengua vehicular a les escoles. “No només no hi donarem suport, sinó que ho combatrem”, ha avisat Gamarra en el marc d’una convenció econòmica a Màlaga. També ha argumentat que han presentat una esmena a la totalitat als pressupostos perquè els comptes diuen “adéu a l’Espanya de la recuperació econòmica i a la creació de llocs de feina”.

La portaveu del PP ha defensat que la seva esmena a la totalitat planteja “un impuls reformista que modernitzi la competitivitat i reconstrueixi el teixit industrial i productiu espanyol”. En aquest sentit, ho ha contraposat amb els pressupostos del govern espanyol, que són “una gran mentida” i estan “obsolets” perquè estan basats en un “fals” escenari macroeconòmic. Gamarra alerta que l’augment de la fiscalitat que preveuen els comptes del govern espanyol “atacarà les classes mitjanes espanyoles i els sectors econòmics” i ha assenyat que, mentrestant, Europa va en la direcció d’abaixar els impostos. D’altra banda, la portaveu dels populars ha garantit que el seu partit defensarà les llibertats davant d’Europa i ha criticat els “atacs del govern espanyol a l’estat dret”. En aquest sentit s’ha referit a suprimir el castellà com a llengua vehicular i al pla contra les ‘fake news’. “Davant dels atacs a la llibertat educativa i al castellà com a llengua oficial i vehicular del sistema educatiu, el PP recorrerà al TC, a Europa i derogarà la reforma quan torni a la Moncloa; davant dels atacs a la llibertat de premsa, el PP també anirà a les institucions europees com ja va fer amb la reforma del CGPJ i com farà si s’utilitza l’estat d’alarma en excessiu i sense control parlamentari”, ha avisat.