Dimarts, 21 de setembre de 2021 - Edició 1153
La República

El PP demana que l’àmbit d’aplicació de la ZBE es limiti a la zona compresa dins de les Rondes de Barcelona

ACN Barcelona.-El PP a l’Ajuntament de Barcelona vol que l’àmbit d’aplicació de la Zona de Baixes Emissions es limiti a la zona compresa dins de les Rondes de Barcelona. Així […]

Avatar
Agències 04/12/2019

ACN Barcelona.-El PP a l’Ajuntament de Barcelona vol que l’àmbit d’aplicació de la Zona de Baixes Emissions es limiti a la zona compresa dins de les Rondes de Barcelona. Així ho recullen les al·legacions presentades pels populars a l’ordenança per regular la ZBE, que entrarà en vigor a partir de l’1 de gener del 2020. A més, els populars volen que durant el primer any de funcionament de la ZBE no s’apliquin sancions per incomplir els requisits fixats per la nova norma. A més, el grup també demana incorporar una ampliació d’horaris per a motos i ciclomotors sense distintiu ambiental i ajornar els vetos a aquests vehicles “que ajuden a descongestionar i millorar la fluïdesa del trànsit”.

El portaveu del PP al consistori, Oscar Ramírez, considera també que el transport públic no estarà preparat per absorbir “tants nous usuaris” en poc temps. En aquest sentit, creu que caldria oferir “més transport públic de qualitat”.Per al regidor, la mesura penalitza les persones amb rendes baixes i que no es poden permetre un canvi de cotxe així com les que viuen fora de Barcelona però treballen a la ciutat i no tenen una alternativa efectiva a desplaçar-se amb el seu propi vehicle.Àmbit d’aplicació i horarisL’actual àmbit d’aplicació de la ZBE abasta la gran majoria del terme municipal de Barcelona i part dels municipis de l’Hospitalet de Llobregat, Esplugues, Cornellà i Sant Adrià del Besòs.El PP vol ara limitar més la zona i demana que s’excloguin els territoris que quedin fora de la zona compresa dins de les Rondes de la ciutat.Quant als horaris, mentre que la mesura de govern fixa restriccions entre les 7 del matí i les 8 del vespre de dilluns a divendres, des del PP volen que la restricció s’aixequi el divendres abans, a les 3 de la tarda, per facilitar la sortida de vehicles de Barcelona i demanen encara més marge per a les motos. En línies globals, els populars consideren que en l’anterior mandat no es va treballar de forma “suficient” la mesura ni el seu impacte.