Dimarts, 27 de setembre de 2022 - Edició 1524
La República

El PP demana la suspensió de Romeva a la Mesa del Senat

ACN Madrid.-El portaveu del PP al Senat, Ignacio Cosidó, ha registrat aquest dijous una petició perquè la Mesa de la cambra alta “suspengui automàticament de la condició de senador” l’exconseller […]

Agències 23/05/2019

ACN Madrid.-El portaveu del PP al Senat, Ignacio Cosidó, ha registrat aquest dijous una petició perquè la Mesa de la cambra alta “suspengui automàticament de la condició de senador” l’exconseller Raül Romeva. Al seu escrit, el PP argumenta que no cal que el Suprem demani un suplicatori –cosa que ja ha anunciat que no farà- per dur a terme la suspensió per la via de l’article 384bis de la Llei d’Enjudiciament Criminal (LECrim), i recorda que el Suprem només ha autoritzat que Romeva assistís al ple de constitució del Senat, però “no cap altra participació a actes parlamentaris posteriors”.

El president del Senat, Manuel Cruz, ja ha demanat un informe als lletrats de la cambra per determinar si pot suspendre Romeva de mutu propi. En una entrevista a Ser Catalunya, Cruz ha explicat que es decidirà si es trasllada la qüestió al Tribunal Suprem –com ha fet infructuosament la presidenta del Congrés, Meritxell Batet- depenent d’aquest dictamen.