Dilluns, 21 de juny de 2021 - Edició 1061
La República

El PP demana a la JEC que inhabiliti ja Torra per la sentència del TSJC

ACN Barcelona.-El PP ha recorregut davant la Junta Electoral Central (JEC) la decisió de la Junta Electoral Provincial (JEP) de Barcelona de no inhabilitar immediatament el president de la Generalitat, […]

Avatar
Agències 27/12/2019

ACN Barcelona.-El PP ha recorregut davant la Junta Electoral Central (JEC) la decisió de la Junta Electoral Provincial (JEP) de Barcelona de no inhabilitar immediatament el president de la Generalitat, Quim Torra, després de la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) per desobediència. El líder del PP, Pablo Casado, ha dit que el partit fa aquesta petició perquè el govern espanyol no ho ha fet.

Segons l’escrit dels populars, la interpretació “pròpia” que la JEP fa de la Llei Orgànica de Règim Electoral General (LOREG) és “obertament contrària a la llei” i “absolutament aliena a la seva competència”. Pel PP, l’article 6.2.b que estableix la inelegibilitat dels condemnats a inhabilitació, encara que sigui sense sentència ferma, és d’aplicació automàtica, ja que el seu redactat és “taxatiu i inequívoc” i així ha estat interpretat per la JEC. Per argumentar-ho, aporta dues resolucions de la pròpia JEC de l’abril i el juliol d’aquest any i el vot particular d’un dels membres de la JEP que es va oposar a la decisió majoritària en el cas de Torra.De fet, considera que la ponderació de drets que va fer la JEP entre la LOREG i l’Estatut d’Autonomia de Catalunya i els drets polítics de Torra porta a la “pura inaplicació” de la LOREG. A més, recorda que la modificació de la LOREG és posterior a l’Estatut català i és d’aplicació més específica i, per tant, preval sobre la norma catalana.