Edició 1774

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 04 de juny del 2023
Edició 1774

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 04 de juny del 2023

El PP aposta per cobrir el tram final de la Gran Via i convertir-lo en una zona verda

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – El PP de Barcelona proposa cobrir el tram de la Gran Via de les Corts Catalanes que va des de la plaça de les Glòries fins a Sant Adrià del Besòs i habilitar una zona verda a la cobertura de la carretera. Així ho ha anunciat el candidat dels populars a l’alcaldia de Barcelona, Daniel Sirera, que ha defensat la “unió” del barri, que ara mateix està “partit per la meitat” per l’autopista urbana. Segons l’alcaldable aquesta iniciativa es podria finançar amb fons europeus. De fet, al candidat l’ha acompanyat l’eurodiputada del PP Dolors Montserrat, que ha promès que des del Parlament Europeu ajudarà per aconseguir que els fons Next Generation arribin a Barcelona i serveixin per fer realitat aquestes obres.

Segons Montserrat amb aquestes obres s’aconseguiria “un gran pulmó verd” i “es cohesionaria el barri”. L’eurodiputada ha assegurat que és una reivindicació històrica dels veïns i ha remarcat que el 28-M és “una gran oportunitat per fer-ho possible” votant a Sirera. Montserrat també ha remarcat que “és compatible el vehicle amb la sostenibilitat”.

Publicitat

L’eurodiputada ha garantit que ajudarà des del Parlament Europeu per aconseguir els fons europeus que financin les obres, però ha remarcat que ho farà sempre “dialogant amb els veïns”. De fet, ha denunciat que això és precisament el que creu que no ha fet l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i l’ha acusat de fer servir els fons “en contra dels veïns”.

Per la seva banda, Sirera ha defensat que la cobertura d’aquesta via garantirà que “el barri sigui millor perquè la gent hi visqui”. A més, ha assegurat que així hi haurà “menys contaminació”.

<strong>Una vuitantena de veïns tallen els laterals de la Gran Via</strong>

Sirera i Montserrat han fet aquestes declaracions en una atenció a mitjans a la Gran Via a l’alçada del carrer Selva de Mar, on una vuitantena de veïns han tallat els laterals de l’artèria viària. Els manifestants han convocat la protesta perquè, segons asseguren, l’Ajuntament vol eliminar 800 places de pàrquing del carrer Perú per una reforma urbanística.

Els veïns han tallat els dos laterals de l’avinguda durant una hora aproximadament, entre queixes dels conductors i amb alguns moments de tensió entre manifestants i xòfers.

Sirera ha volgut donar suport a la reivindicació dels veïns i s’ha queixat que no hi ha “cap planificació” urbanística a Barcelona. El candidat ha assegurat que l’Ajuntament “no escolta” els afectats i ha insistit que no es pot eliminar els aparcaments perquè els comerços i transportistes necessiten els espais. També ha denunciat que no hi ha “alternativa de transport públic”.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió