Dimarts, 21 de setembre de 2021 - Edició 1153
La República

El port de Mataró inicia la seva transformació integral i preveu estrenar nova imatge a partir de Setmana Santa

ACN Mataró.-El consorci del port de Mataró ha engegat ja les anhelades obres de transformació de la infraestructura. Tot i el bon funcionament de la zona nàutica, amb més d’un […]

Avatar
Agències 16/12/2020

ACN Mataró.-El consorci del port de Mataró ha engegat ja les anhelades obres de transformació de la infraestructura. Tot i el bon funcionament de la zona nàutica, amb més d’un miler d’amarraments a ple rendiment, l’espai comercial del port portava anys en decadència. Ara Ajuntament i Generalitat inverteixen 5,6 MEUR en una transformació integral de l’espai, que preveu noves zones d’esbarjo i passeig i una modernització de l’estètica de les construccions existents. En paral·lel, es trauran a concurs els 96 locals comercials del port amb l’objectiu de configurar una nova oferta, molt més diversificada i que aporti valor afegit a la ciutat. Segons el calendari del consorci, per Setmana Santa el gruix de les obres estaran acabades i els locals adjudicats.

“Farem un nou port que serà pol d’atracció d’activitat econòmica. El port no el coneixerem quan haguem acabat aquest procés”, ha exclamat orgullós el secretari d’Infraestructures i Mobilitat i president del consorci, Isidre Gavin. Aquest “rellançament” de la infraestructura tindrà dues grans fases, la transformació física, que ja està en marxa, i la “modernització” de l’oferta comercial, que s’engegarà els pròxims dies.Pel que fa a l’obra, s’actuarà principalment a la zona de passeig de la part baixa del port, entre els locals comercial i les embarcacions. Es faran nous espais de jocs infantils, zones verdes i hi haurà també una gran font ornamental a l’entrada de la infraestructura. S’instal·laran també pèrgoles per ubicar-hi les terrasses dels futurs restaurants del port.Els nous locals podran començar a operar a mitjans d’any, ja que la previsió és que per Setmana Santa s’hagi fet l’adjudicació dels nous operadors. L’objectiu és diversificar l’oferta i buscar projectes diferencials i que aportin valor afegit: “No volem que vingui tothom a fer el mateix”, ha dit Gavin.El concurs prioritzarà negocis relacionats amb l’activitat nàutica, hi haurà també una part reservada per als locals de restauració i es reservarà un petit percentatge per a propostes que puguin arribar per acollir altres ofertes comercials de valor afegit relacionades amb l’activitat que es fa al port, com centres esportius i comerços vinculats al material nàutic.En total surten a concurs 96 locals, amb una superfície total de 7.000 metres quadrats. L’escenari ideal, però, és que hi hagi menys negocis i que siguin de dimensions més grans. El concurs, de fet, ja preveu i puntua a l’alça aquelles propostes que vulguin unificar locals perquè siguin més “potents”.