Dilluns, 27 de setembre de 2021 - Edició 1159
La República

El Port de Barcelona renova les seves tres certificacions ambientals

ACN Barcelona.-El Port de Barcelona ha renovat les tres certificacions del seu sistema de gestió ambiental, que són d’aplicació voluntària i un reconeixement a la seva política mediambiental i de […]

Avatar
Agències 23/09/2019

ACN Barcelona.-El Port de Barcelona ha renovat les tres certificacions del seu sistema de gestió ambiental, que són d’aplicació voluntària i un reconeixement a la seva política mediambiental i de lluita contra el canvi climàtic. La renovació s’ha fet coincidint amb la Cimera d’Acció Climàtica de les Nacions Unides, que se celebra a Nova York. Concretament, el Port de Barcelona ha actualitzat la certificació ISO 14001, la inscripció al registre de la Unió Europea EMAS i la certificació PERS. “El sistema de gestió ambiental ha esdevingut una eina efectiva per implantar una política mediambiental en tots els àmbits del Port, implicant-hi les administracions, les empreses i els operadors”, han assenyalat des de l’autoritat portuària, liderada per Mercè Conesa. Els objectius del Port de Barcelona passen per reduir la petjada de carboni amb la promoció de la generació d’energia renovable en les seves instal·lacions i en l’electrificació progressiva dels molls per a poder connectar els vaixells durant la seva escala a port.

Aquests esforços per reduir la petjada de carboni es reforçaran en breu amb la promoció de nous combustibles zero carboni per a vaixells, vehicles pesants i maquinària de terminal, o la promoció del vehicle elèctric dins del Port”, han assegurat des de l’ens portuari. Les certificacions del sistema de gestió ambiental se sumen a altres iniciatives del Port de Barcelona com és la seva adhesió, el passat mes de juliol, al programa Lean & Green, impulsat per l’Associació de Fabricants i Distribuïdors (AECOC), que té l’objectiu de minimitzar l’impacte dels processos logístics en l’emissió de gasos d’efecte hivernacle.