Dissabte, 18 de setembre de 2021 - Edició 1150
La República

El Port de Barcelona redueix les tarifes d’estada a les terminals per mitigar l’impacte econòmic produït pel covid-19

ACN Barcelona.-El Port de Barcelona ha aprovat una tarifa extraordinària d’emmagatzematge de contenidors d’importació per reduir els costos extraordinaris que tenen els importadors a causa de l’estat d’alarma. Segons un […]

Avatar
Agències 03/04/2020

ACN Barcelona.-El Port de Barcelona ha aprovat una tarifa extraordinària d’emmagatzematge de contenidors d’importació per reduir els costos extraordinaris que tenen els importadors a causa de l’estat d’alarma. Segons un comunicat de la institució difós aquest divendres, des del dia 31 de març de 2020 i fins al 13 d’abril, s’aplicarà una tarifa plana de 2 euros per TEU i dia, cosa que suposa una rebaixa significativa. Amb tot, aquesta mesura extraordinària només és aplicable per al tràfic de contenidors plens d’importació que es trobin en les terminals BEST i APMT Barcelona. La resta de tràfics que no siguin d’importació o amb entrada per qualsevol altra terminal no es veuran afectats per aquesta rebaixa.

La decisió d’aprovar aquesta tarifa plana respon a la situació originada després de l’entrada en vigor del Reial Decret-llei 10/2020, del 29 de març, que implica la paralització de totes aquelles activitats que no suposin un servei essencial. I és que l’obligat tancament de les empreses comporta que la mercaderia d’importació que és rebuda per via marítima a través de les terminals de contenidors del Port de Barcelona s’hagi de quedar emmagatzemada a les terminals per imperatiu legal, cosa que fa impossible retirar-la.Reducció de tarifa i suspensió del temps d’estadaDavant l’actual situació d’excepcionalitat, el Port de Barcelona ha considerat necessari revisar l’actual tarifa vigent d’emmagatzematge i que s’aplica a les terminals de contenidors, fixant una tarifa plana extraordinària de 2 euros per TEU i dia durant el període comprès entre el 31 de març i el 13 d’abril. D’altra banda, durant el període en què estigui vigent aquesta tarifa extraordinària d’emmagatzematge, el temps d’estada dels contenidors també quedarà en suspens i no es computarà per al càlcul de costos d’estada un cop finalitzin les mesures extraordinàries adoptades pel Govern.El Port de Barcelona ha explicat a tall d’exemple que amb l’aplicació d’aquesta nova tarifa plana un contenidor descarregat el passat 21 de març al Port de Barcelona i que no pugui sortir de la terminal fins al pròxim 20 d’abril es veuria beneficiat amb un estalvi de costos d’estada d’aproximadament un 65%.