Dissabte, 25 de març de 2023 - Edició 1703
La República

El Port de Barcelona ja ha enviat més de 182 tones de medicaments i productes bàsics a Ucraïna de les 243 que ha rebut

ACN Brussel·les – El hub logístic d’ajuda humanitària del Port de Barcelona ja ha enviat més de 182 tones de medicaments i productes bàsics, com aliments, roba i calçat, a […]

Agències 01/04/2022

ACN Brussel·les – El hub logístic d’ajuda humanitària del Port de Barcelona ja ha enviat més de 182 tones de medicaments i productes bàsics, com aliments, roba i calçat, a Ucraïna, de les 243 que ha rebut en les últimes tres setmanes. Les aportacions de material per al poble ucraïnès s’han fet a través d’aportacions d’entitats i associacions. Voluntaris del Port i el Banc d’Aliments són els encarregats de gestionar la recepció del material, mentre que Open Arms es fa càrrec de la recollida i l’entrega. Des del Port de Barcelona han cedit un magatzem de 1.800?m² per poder donar resposta a l’emergència generada pel conflicte. El hub es va posar en funcionament a inicis del mes de març a petició del consolat ucraïnès davant l’allau d’ajuda humanitària.

El Port assegura que per optimitzar l’ajuda és més “adient” fer donacions econòmiques. No obstant això, afirmen que l’objectiu del hub és fer una gestió “eficaç” de les aportacions.

Fins ara, han sortit catorze camions amb rumb a Ucraïna. Tot i això, el Port de Barcelona ha anunciat que en els pròxims dies començarà a sortir el material també per avió. Amb això, els responsables del hub han assenyalat que la plataforma logística continuarà donant resposta a l’emergència generada per la invasió russa “durant el temps que calgui”.