Dijous, 23 de setembre de 2021 - Edició 1155
La República

El Port de Barcelona, guardonat per l’AECOC després de reduir un 20% les emissions de CO2 en cinc anys

ACN Barcelona.-El Port de Barcelona ha rebut el premi de la iniciativa Lean&Green, impulsada per l’Associació de Fabricants i Distribuïdors (AECOC), després de reduir un 20% les emissions de diòxid […]

Avatar
Agències 26/08/2020

ACN Barcelona.-El Port de Barcelona ha rebut el premi de la iniciativa Lean&Green, impulsada per l’Associació de Fabricants i Distribuïdors (AECOC), després de reduir un 20% les emissions de diòxid de carboni (CO2) durant els últims cinc anys. Des del 2016, la infraestructura ha dut a terme diverses actuacions amb l’objectiu de minimitzar la petjada ecològica dels processos logístics i reduir l’emissió de gasos hivernacle. Entre les més destacades es troben la renovació de la flota de vehicles amb turisme i motocicletes 100%, una acció que ha permès reduir en 50 tones el volum d’emissions acumulades. Per altra banda, el port han modernitzat l’enllumenat i ha utilitzat energia procedent de fonts renovables, reduint les emissions en gairebé 5.000 tones.

Lean&Green, encarregada d’atorgar el guardó, treballa amb empreses de diversos sectors per tal de reduir les emissions de gasos d’efecte hivernacle derivats de les activitats logístiques per aconseguir els objectius definits en la Convenció del Clima a París (COP21). La plataforma es troba a 14 països i treballa amb més de 600 empreses.