Dijous, 25 de febrer de 2021 - Edició 945
La República

El port de Barcelona és una de les principals vies d’entrada a Europa de contenidors de països amb més falsificacions

ACN Brussel·les.-El port de Barcelona és el segon de l’Estat que rep més contenidors procedents de la Xina, Turquia, Hong Kong, Singapur i els Emirats Àrabs Units, que són els […]

Avatar
Agències 22/02/2021

ACN Brussel·les.-El port de Barcelona és el segon de l’Estat que rep més contenidors procedents de la Xina, Turquia, Hong Kong, Singapur i els Emirats Àrabs Units, que són els països d’on més falsificacions surten. Això és el que apunta un informe publicat aquest dilluns de l’Oficina de Propietat Intel·lectual de la Unió Europea (EUIPO) i l’Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE), que amb dades del 2016 situa el port de València com el que rep més contenidors d’aquests països a l’Estat i el de Barcelona com el desè port europeu on més arriben. Segons l’estudi, Espanya és el quart estat europeu que rep més contenidors d’aquests països, només superada per Alemanya, els Països Baixos i el Regne Unit.

L’informe de l’EUIPO i l’OCDE apunta que el 2016 el 80% del volum de comerç es va fer per via marítima i que el 56% del valor total de les confiscacions d’aquell any viatjaven en contenidors per aquesta via. La majoria dels productes venien de la Xina.