Dimecres, 16 de juny de 2021 - Edició 1056
La República

El port de Barcelona comença el procés per concentrar l’activitat de contenidors a la zona sud

ACN Barcelona.-El port de Barcelona ha iniciat la licitació d’una campanya geotècnica per obtenir la informació de les característiques dels terrenys de la zona de la dàrsena del Moll Prat […]

Avatar
Agències 23/04/2021

ACN Barcelona.-El port de Barcelona ha iniciat la licitació d’una campanya geotècnica per obtenir la informació de les característiques dels terrenys de la zona de la dàrsena del Moll Prat i del Moll de l’Energia, com a pas previ i imprescindible per fer l’ampliació en aquest darrer moll i construir el Moll Catalunya. L’objectiu final és aplegar l’activitat de contenidors a la zona sud per allunyar-se de les àrees urbanes i minimitzar els impactes ambientals en les zones habitades. De retruc, permetrà disposar de nous espais al port propers a la ciutat. Així mateix, el port preveu que la concentració de contenidors permetrà optimitzar l’operativa portuària. La licitació és per un import proper als 6 MEUR i el termini d’execució de 20 mesos.

Pel que fa als nous punts d’atracada del Moll de l’Energia, aquests són necessaris per augmentar la capacitat de descàrrega i ordenar els tràfics per tipus de producte en aquestes instal·lacions.La campanya geotècnica que el Port de Barcelona ha tret a concurs consisteix en la investigació exhaustiva de les característiques del subsòl a la zona sud per projectar les instal·lacions que allà es vulguin ubicar. El projecte, amb un termini previst per a la seva execució de 20 mesos, preveu tant el disseny, planificació i control dels treballs de reconeixement geotècnic, com la interpretació de resultats, els treballs de coordinació i la redacció de memòries, entre d’altres. L’import de licitació d’aquest projecte és de 5,98 MEUR, IVA exclòs.