Dimarts, 21 de març de 2023 - Edició 1699
La República

El Port de Barcelona atorga una concessió a MSC per construir una terminal de creuers al Moll Adossat

ACN Barcelona.-El Consell d’Administració del Port de Barcelona d’aquest mes de maig ha aprovat concedir a la companyia MSC la concessió d’una terminal de creuers al Moll Adossat per als […]

Agències 31/05/2021

ACN Barcelona.-El Consell d’Administració del Port de Barcelona d’aquest mes de maig ha aprovat concedir a la companyia MSC la concessió d’una terminal de creuers al Moll Adossat per als pròxims 31 anys. El projecte inclou la construcció d’una estació marítima de 11.670 metres quadrats, distribuïda en tres nivells, i una inversió de 33 MEUR per part de la naviliera. Està previst que el nou edifici entri en funcionament a partir del 2024. D’aquesta manera, segons ha explicat el port de Barcelona en un comunicat, MSC Cruises consolida la seva presència a la capital catalana com a port base. Aquest fet afavoreix que els creueristes facin una estada més llarga a la ciutat i per tant, una major aportació econòmica.

D’altra banda, l’empresa desplaçarà vaixells més nous i sostenibles, propulsats per GNL. El projecte de construcció de la terminal també contempla la connexió dels vaixells a la xarxa elèctrica, eliminant les emissions durant la seva estada a port, un cop el moll Adossat estigui habilitat per donar aquest servei, actuació prevista dintre del Pla d’Electrificació de Molls del Port de Barcelona.La construcció de la terminal, projectada per Ricardo Bofill, està inclosa en l’acord que el Port de Barcelona i l’Ajuntament van signar a gener del 2018 sobre la reducció del nombre definitiu de terminals de creuers i les concentrava al Moll Adossat. Aquest pla suposa la retirada de totes les terminals de creuers del port ciutadà – terminals Nord i Sud del moll Barcelona- per obrir aquestes zones a l’ús de la ciutadania. En aquest sentit, la presidenta del Port, Mercè Conesa, ha dit que es tracta “un pas més” en aquest acord, que ha de permetre que el port s’obri a la ciutadania.”MSC està fent una forta aposta pel Port de Barcelona. Aquesta companyia ha demostrat que té interès per fer-nos costat en la nostra estratègia per fer un port cada vegada més sostenible com econòmic i social, realitzant una forta inversió que permetrà crear un volum considerable de llocs de treball”, ha celebrat Conesa.Pel que fa el president executiu de MSC Cruises, Pierfrancesco Vago, ha destaca que la nova terminal permetrà augmentar l’impacte econòmic a Barcelona. “Això provocarà una despesa més gran per part dels nostres hostes internacionals, molts dels quals romandran diversos dies a la ciutat i els seus hotels abans o després del creuer”, ha afegit Vago, que ha dit que Barcelona és un “port important” no només per a la seva activitat de creuers sinó també per a tot el GRUP MSC.