Dimarts, 21 de març de 2023 - Edició 1699
La República

El Port de Barcelona assegura que el consumidor final no notarà el retard dels vaixells procedents del canal de Suez

ACN Barcelona.-El cap d’Estratègia del Port de Barcelona, Jordi Torrent, ha assegurat aquest dimecres que els consumidors finals no notaran els retards dels vaixells procedents del canal de Suez amb […]

Agències 31/03/2021

ACN Barcelona.-El cap d’Estratègia del Port de Barcelona, Jordi Torrent, ha assegurat aquest dimecres que els consumidors finals no notaran els retards dels vaixells procedents del canal de Suez amb destinació a la capital catalana atrapats durant prop d’una setmana per l’incident de l’Ever Given. En canvi, sí se’n poden ressentir una mica més les empreses, ha admès Torrent, que ha quantificat les demores en les arribades a la capital catalana entre dos i vuit dies. De moment, al Port no els consta que cap dels vaixells que van sortir amb destinació a l’Àsia o que han d’arribar a Barcelona hagin optat per vorejar el cap de Bona Esperança per evitar el col·lapse causat pel portacontenidors Ever Given, desencallat aquest dilluns.

El cap d’Estratègia ha comentat que el port està habituat a elaborar plans de contingència “flexibles”, com ja va fer amb el tancament de les instal·lacions pel temporal Glòria, el confinament estricte causat per la pandèmia pandèmia o ara amb aquests retards. Torrent ha defensat que la comunitat logística portuària –com per exemple estibadors, remolcadors, pràctics, terminals i transportistes- ha respost sempre bé perquè aquests incidents no fessin notar en les cadenes de subministrament.Torrent relata que han viscut l’incident del portacontenidors amb “preocupació” però amb “cert alleujament” després de constatar que es va poder desencallar el vaixell relativament ràpid. “Estem acostumats a treballar amb disrupcions similars”, ha insistit en declaracions a l’ACN.