Edició 1895

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 03 de octubre del 2023
Edició 1895

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 03 de octubre del 2023

El Port de Barcelona aprova l’increment de les tarifes màximes d’amarrament en un 5,5%

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – El consell d’administració del Port de Barcelona ha aprovat aquest dimecres un increment de les tarifes màximes aplicables pel servei portuari d’amarrament fins a un 5,5%. Es tracta de la primera actualització de les tarifes màximes des del juny del 2013 i després que l’IPC hagi crescut un 10,2% des d’aleshores i s’hagin incrementat els costos de personal i operatius. L’increment també es produeix després del compromís d’Amarres de Barcelona de mantenir tots els llocs de treball i apujar els salari dels treballadors al voltant d’un 10%. D’altra banda, el consell d’administració ha autoritzat l’ampliació de capital de Port Med Barcelona, titular de la concessió de Marina Vela i que es traduirà en un canvi de control en la societat.

Amarres de Barcelona és l’empresa resultant de la fusió entre Cemesa i Mooring i gestiona els serveis d’amarratge dels portacontenidors i creuers que atraquen al port. Fa poc més d’un mes, van convocar una vaga per reclamar més efectius i millores salarials després que els representants dels treballadors i l’empresa no arribessin a un acord sobre com integrar les dues plantilles en la mateixa empresa.

Publicitat

L’altre acord que ha pres el consell d’administració és l’ampliació de capital de la societat titular de Marina Vela, Port Med Barcelona SA, situada a la dàrsena de la Bocana Nord del Port de Barcelona i atorgada mitjançant concurs públic l’any 2014. Aquesta concessió té previst el venciment el dia 9 de maig de 2044.

L’operació suposarà un canvi de control de la societat a favor de Good Wood SLU, filial d’Arbor Investments, i per tant, una transmissió indirecta de la concessió de la que és titular PMB per a la construcció i explotació de Marina Vela.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió