Divendres, 12 d'agost de 2022 - Edició 1478
La República

El Port de Barcelona adjudica la construcció de la nova Llotja de Pescadors a FCC Construcción

ACN Barcelona – El Port de Barcelona ha adjudicat la construcció de la nova Llotja de Pescadors a l’empresa FCC Construcción. El Consell d’Administració de la infraestructura portuària ha aprovat […]

Agències 01/07/2022

ACN Barcelona – El Port de Barcelona ha adjudicat la construcció de la nova Llotja de Pescadors a l’empresa FCC Construcción. El Consell d’Administració de la infraestructura portuària ha aprovat l’adjudicació per un import de 7,5 MEUR, i amb un termini d’execució de 17 mesos. El passat mes de novembre el Port va aprovar iniciar l’expedient per a la licitació de la futura Llotja de Pescadors, un projecte que inclou la construcció d’un edifici de 3.233 m² i la urbanització de l’entorn, de 24.103 m². En un comunicat d’aquest divendres, el Port de Barcelona afirma que amb la nova construcció esperen “donar a conèixer l’activitat pesquera que es desenvolupa a la capital”.

El projecte, presentant públicament al març, estructura la nova Llotja en tres blocs per fer més eficients els serveis que requereixen les diferents modalitats de pesca que es duen a terme a Barcelona -encerclament i arrossegament-. Amb això, el Port pretén fer “més àgils” les subhastes i els processos de preparació, envasat i facturació del peix.

La futura Llotja, que acollirà les oficines de la Confraria de Pescadors de Barcelona, sales de reunions i formació i tots els serveis necessaris, també incorpora dins del projecte la fàbrica de gel, que va entrar en servei a finals de l’any 2016.

El Consell d’Administració del Port de Barcelona ha aprovat també una pròrroga de 9 anys de la concessió que TEPSA té en terrenys portuaris, i que ara finalitzarà el 24 de març de l’any 2039. Amb la pròrroga de la concessió, TEPSA haurà d’executar actuacions per un import total de 15,3 MEUR destinades “a millorar l’eficiència energètica de les seves instal·lacions”.