Dimarts, 4 d'octubre de 2022 - Edició 1531
La República

El Pont de Vilomara preveu que aquest dimarts cap família afectada per l’incendi hagi de fer nit a la sala polivalent

ACN El Pont de Vilomara – L’Ajuntament del Pont de Vilomara treballa perquè cap de les famílies desallotjades pels incendis que afecten la zona i que estan dormint a la […]

Agències 19/07/2022

ACN El Pont de Vilomara – L’Ajuntament del Pont de Vilomara treballa perquè cap de les famílies desallotjades pels incendis que afecten la zona i que estan dormint a la sala polivalent ja no hi hagin de fer nit aquest dimarts. El consistori calcula en 35 les famílies que en fan ús, tot i que es preveu que aquesta xifra augmenti. “Hem de buscar un allotjament on puguin estar més còmodes”, ha explicat a l’ACN l’alcalde, Enric Campàs. De la mateixa manera, assegura que les diferents administracions s’han alineat per fer front a la situació sense filar prim amb la despesa que això suposi, sobretot pel que fa a l’assistència als afectats, i que es treballa per valorar la petició de zona catastròfica, de la qual es podrien tenir notícies avui mateix.

L’Ajuntament ha acollit fins aquest dimarts unes 35 famílies que no han pogut tornar de cap de les maneres a les seves cases perquè s’han vist notablement afectades pel pas del foc. Com a punt d’acollida, el consistori va habilitar diumenge la sala polivalent, on hi han passat els dies i les nits a l’espera de rebre notícies.

“La previsió és que el nombre de famílies augmenti i les atendrem, però estem buscant un allotjament més còmode perquè no hagin de passat una nit més aquí”, explica Campàs. De la mateixa manera, es preveu fer front no només de l’Ajuntament, també des d’altres administracions, a le snecessitats que tinguin els veïns.

“No pensem en la despesa, totes les administracions hi farem front, no pendem en minimitzar despesa perquè la nostra prioritat és atendre les famílies, la resta passa a un segon terme”, ha afegit l’alcalde. Ja més endavant, un cop coberta aquesta primera necessitat, es treballarà en la resta d’afectacions registrades en les 1.200 hectàrees cremades del municipi, com ara la que afecta a les tines que hi ha en la zona forestal.

Paral·leament, es treballa en la petició de zona catastròfica. Campàs ha explicat que ha contactat amb la delegada del govern espanyol a Catalunya, Maria Eugènia Gay, i que abordarà aquest aspecte amb la resta de grups municipals.