Edició 1769

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 30 de maig del 2023
Edició 1769

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 30 de maig del 2023

El pont de desembre arrenca amb 7.300 vols des de Barcelona i més de 800.000 places en trens de mitja i llarga distància

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – El pont de la Constitució i la Immaculada, que arrenca aquest divendres i es prolongarà ben bé fins al diumenge onze de desembre, anticipa unes xifres de mobilitat similars a les d’abans de la pandèmia. Així, l’aeroport de Barcelona-el Prat té programats 7.346 vols, el 92% dels que va registrar el 2019, mentre que les xarxes de trens d’alta velocitat, mitja i llarga distància han posat a disposició dels usuaris més de 800.000 places. Pel que fa als cotxes, el Servei Català de Trànsit preveu que surtin de la capital catalana uns 470.000 vehicles només al primer cap de setmana d’aquesta cadena de festius en què molts ciutadans aprofitaran per fer turisme de curta i mitjana distància.

En el cas del Prat, aquest divendres dos de desembre serà la jornada amb més operacions. En total, Aena preveu 834 vols, 253 amb destí a alguna altra ciutat de l’Estat i 581 d’internacionals. Aquesta dada suposa un 93% de l’activitat del 2019. El segon dia amb més vols serà el diumenge onze de desembre, quan es preveuen 802 vols, amb una proporció similar entre nacionals i internacionals.

Publicitat

Pel que fa als trens, Renfe ha programat un dispositiu de “reforç especial” amb una oferta de 700.000 places als trens AVE, Avlo, Euromed, Alvia i Intercity que connecten Catalunya amb el centre, sud i llevant peninsular. A aquests trajectes s’hi sumen els trens regionals que comuniquen la capital catalana amb Girona, Tarragona i Lleida.

Segons l’operador, els trajectes més demandats són els que enllacen Catalunya amb Madrid, Andalusia i ciutats del Corredor Mediterrani. A escala interna, tindran més pes els viatges a Girona i Tarragona. “Aquests desplaçaments suposen treure la circulació de 450.000 cotxes i evitar l’emissió de 17.800 tones de Co2, “, ha defensat l’empresa.

Per part d’Ouigo, l’empresa francesa d’alta velocitat de baix cost, expliquen a l’ACN que aquest pont de desembre han posat a la venda més de 90.000 places a la línia entre Madrid i Barcelona. “Preveiem que la demanda sigui alta”, apunten des de la companyia, tot i que destaquen que es tracta d’una aturada festiva llarga en què molta gent decidirà comprar bitllets de darrera hora aprofitant les tarifes “econòmiques” que ofereix l’empresa.

Pel que fa a les carreteres, una de les maneres més habituals per desplaçar-se als pobles i les segones residències, el Servei Català de Trànsit preveu un pont en dues fases. En la primera, que comença aquest divendres, s’anticipa la sortida de 470.000 vehicles des de l’àrea metropolitana de Barcelona. Pel que fa al retorn, està previst que es concentri principalment el dimarts 6 de desembre, entre les 12 i les 24 hores, i s’estima que es mobilitzin 240.000 vehicles. Sobre la segona part del pont, la previsió del Govern és que surtin uns 420.000 vehicles entre les 15 h de dimecres 7 i les 15 h de dijous 8 de desembre. Aquests vehicles tornarien concentrats el diumenge 11, amb una estimació de 250.000 vehicles

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió