Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

El policia acusat de cobrar per tramitar residències nega haver rebut cap contraprestació i parla d’una vida sense luxes

|

- Publicitat -

ACN Barcelona.-El subinspector de la Policia Nacional acusat d’enriquir-se de forma il·lícita per tramitar permisos de residència a ciutadans estrangers en situació irregular ha negat haver rebut cap contraprestació, en la declaració aquest dimarts al judici, amb tres processats més. Manuel B., que era cap del subgrup de la brigada d’estrangeria de la comissaria de Terrassa, ha afirmat que no era ell qui concedia els permisos i que no s’ho hauria pogut inventar i ha assegurat que la seva vida no ha canviat en els últims anys: “No he anat a restaurants de luxe, porto una vida normal, com la que portava abans”. El fiscal demana per a ell 17 anys de presó pels delictes de suborn de funcionari, falsedat documental i contra els drets dels ciutadans estrangers.

Manuel B. està acusat d’enriquir-se de forma il·lícita del 2014 al 2017 a canvi de tramitar la residència de persones immigrants que es trobaven en situació irregular per col·laboració especial. Els permisos de residència concedits de forma extraordinària per col·laboració estan previstos a la llei, segons la qual els migrats que han estat víctimes o testimonis de tràfic de persones i explotació laboral no seran expulsats si denuncien els autors dels delictes i col·laboren amb les autoritats. Ara bé, el fiscal l’acusa de cobrar quantitats d’entre 7.000 i 10.000 euros per gestionar aquests permisos de residència. El policia ha presentat la seva vida com a normal, desproveïda de luxes, per demostrar que no havia rebut cap contraprestació de les persones per a qui havien sol·licitat els permisos perquè obtinguessin la residència: “Les meves vacances han estat sempre al meu poble. No he anat a restaurants de luxe, porto una vida normal, la que portava abans. Vaig a menjar el menú com tothom i a casa meva no hi a vestits d’Armani ni joies ni res semblant”, ha afirmat. El subinspector ha afegit que si hagués canviat d’estil de vida assumptes interns ho hagués fet notar. “Si hagués anat de vacances a les Maldives o a Cancún, no es preocupin que assumptes intens els ho hauria dit. Si hagués anat a menjar mariscades, també. Encara que hagués estat en una sola ocasió, ho haurien organitzat de tal manera que semblés que cada dia estava menjant mariscades”, ha etzibat.El policia ha explicat davant del tribunal de l’Audiència de Barcelona que gestionava els permisos de residència per col·laboració, però que no era ell qui els concedia: “No tinc aquesta facultat”. També ha negat que el sol fet de sol·licitar el permís no significava que s’acabés concedint. “Jo aquí ni puc ni ho he fet”, ha insistit. Manuel B. ha destacat que els estrangers detinguts són assistits per advocats i intèrprets oficials i ha assegurat que no s’hauria pogut inventar un procediment diferent per tramitar-ne els permisos: “L’advocat els ho hauria dit. És impossible, és il·lògic; no puc informar d’una cosa que no és certa”. Peticions de penesEl fiscal demana 5 anys de presó i 12 d’inhabilitació pel delicte de suborn de funcionari; 5 anys de presó i 6 d’inhabilitació per falsedat en documentació oficial i i 7 anys de presó i 12 d’inhabilitació pel delicte conra els drets dels ciutadans estrangers, a més de diverses multes i a pagar indemnitzacions als afectats pels danys ocasionats. Per als altres tres acusats, el Ministeri Fiscal demana penes de 5 anys de presó i 9 d’inhabilitació. Concretament, sol·licita 2 anys de presó i 9 d’inhabilitació com a cooperadors necessaris en el delicte de suborn de funcionari i 3 anys de presó pel delicte contra els drets dels ciutadans estrangers, a més de multes i indemnitzacions en concepte de responsabilitat civil.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Opinió