Dijous, 2 de desembre de 2021 - Edició 1225
La República

El PNB pacta amb el govern estatal ampliar la prestació per cura de menors amb malalties greus

ACN Madrid.-El Partit Nacionalista Basc (PNB) ha pactat amb el govern estatal ampliar dels 18 als 23 anys la prestació econòmica per curat de menors afectats per càncer o altres […]

Avatar
Agències 22/11/2021

ACN Madrid.-El Partit Nacionalista Basc (PNB) ha pactat amb el govern estatal ampliar dels 18 als 23 anys la prestació econòmica per curat de menors afectats per càncer o altres malalties greus. L’esmena transaccional als Pressupostos Generals de l’Estat es votarà aquest dimarts de forma telemàtica i el resultat es coneixerà el dimecres. El subsidi, previst a la Llei General de la Seguretat Social, beneficia unes 8.000 famílies arreu de l’Estat, segons el PNB, i preveu compensar les pèrdues d’ingressos pel fet de tenir cura de manera directa, contínua i permanent dels fills durant l’hospitalització i el tractament continuat de la malaltia.

Amb la normativa vigent, la prestació acaba quan la persona menor compleix els 18 anys. El PNB especifica que, un cop aprovada l’esmena, i quan els Pressupostos culminin la tramitació i esdevinguin llei, el subsidi s’ampliarà fins als 23 anys.D’acord amb el text acordat, la prestació s’extingirà quan, previ informe del servei públic de salut pertinent, “cessi la necessitat de la cura directa, continuada i permanent del fill o de la persona subjecta a acolliment o a guarda amb fins d’adopció del beneficiari o quan aquest compleixi els 23 anys”.