Dijous, 24 de juny de 2021 - Edició 1064
La República

El PNB celebra que Sánchez hagi “entès” que cal “anar de la mà” però l’avisa: “Vagi pensant en el futur”

ACN Madrid .-El portaveu del PNB, Aitor Estaban, celebra que Pedro Sánchez hagi “entès” que cal “anar de la mà” en la fase de desescalada acceptat les seves esmenes a […]

Avatar
Agències 06/05/2020

ACN Madrid .-El portaveu del PNB, Aitor Estaban, celebra que Pedro Sánchez hagi “entès” que cal “anar de la mà” en la fase de desescalada acceptat les seves esmenes a la pròrroga de l’estat d’alarma però l’avisa: “Cal que aquests 15 dies vagi pensant en el futur”. Durant la seva intervenció al Congrés, Esteban ha assegurat que les comunitats autònomes han de tenir un paper clau en aquesta etapa perquè coneixen el territori i les seves necessitats. També ha dit que potser no totes les fases previstes al pla “necessiten un estat d’alarma” i ha recordat que la pròpia llei preveu que no s’apliqui a tot el territori.

Estaban també ha reclamat que es desvinculin les ajudes econòmiques del decret el més aviat possible: “És urgent que es prengui aquesta decisió”. I ha demanat que les comunitats forals també tinguin la mateixa capacitat d’endeutament. “La clau és la cogestió, anar de la mà i, sobretot, d’aquells que coneixen millor que ningú el territori, que són les comunitats autònomes per poder aplicar les mesures d’acord amb la seva realitat”, ha dit Esteban. El portaveu del PNB ha celebrat que s’hagin incorporat les seves peticions a la proposta però ha demanat a Sánchez que comenci a treballar durant les properes dues setmanes per trobar una alternativa perquè aquesta situació no es pot allargar en el temps. Eleccions al País Vasc Esteban també ha assegurat que si a la fase ja es permeten reunions de fins a 50 persones no veu perquè no es podrien convocar eleccions al País Vasc. Això sí, ha dit, facilitant que els serveis postals i l’administració electoral puguin funcionar “convenientment”.