Dimarts, 27 de juliol de 2021 - Edició 1097
La República

El Ple rebutja el pressupost del Parlament per primera vegada des del restabliment de la cambra el 1980

ACN Barcelona.-El Ple del Parlament ha rebutjat aquest dilluns el pressupost del Parlament. La proposta no ha rebut cap vot favorable i n’ha tingut 16 de negatius i 82 abstencions […]

Avatar
Agències 27/01/2020

ACN Barcelona.-El Ple del Parlament ha rebutjat aquest dilluns el pressupost del Parlament. La proposta no ha rebut cap vot favorable i n’ha tingut 16 de negatius i 82 abstencions i 4 diputats que no han votat. És la primera vegada que passa aquest fet des del restabliment de la cambra el 1980. Cap diputat ha presentat els números. Marta Ribas de Catalunya en Comú Podem, ha criticat que es vulgui pujar els sous als diputats i diputades. Maria Sirvent, de la CUP, ha afegit que els sous ja eren “excessius” abans dels nous pressupostos. Santi Rodríguez, del PP ha dit que aquests pressupostos intenten traslladar al ple una “picabaralla autodestructiva” d’ERC i JxCat. Els diputats de JxCat no han votat en motiu de la retirada de l’escó a Torra. També s’han tombat els comptes del Síndic de greuges i només s’han aprovat els del Consell de Garanties Estatutàries i el de la Sindicatura de coptes.

El president del Parlament, Roger Torrent, ha apuntat que hi havia un “acord general” per no intervenir en la votació sobre els pressupostos del Parlament i passar directament a la votació, però alguns diputats han manifestat que volien intervenir. La diputada d’En Comú Podem, Marta Ribas, ha anunciat el seu vot en contra d’aquests pressupostos. “No creiem que la prioritat sigui pujar els sous dels diputats i diputades”, ha criticat. En el mateix sentit, la diputada de la CUP, Maria Sirvent, ha dit que els sous dels diputats ja eren “excessius” abans d’aquests pressupostos. Ha afegit que el nou pressupost “engreixa la diferència salarial entre treballadors del mateix Parlament”. Per aquest motiu ha reclamat “fixar topalls de màxims i de mínims respecte les retribucions del Parlament”. Rordíguez, del PP, ha pres la paraula per indicar que els pressupostos del Parlament “sempre” s’havien aprovat “per assentiment”. Ha dit que el desacord en els números és en motiu de la “picabaralla” entre JxCat i ERC que “s’estén també al Parlament”. “No compliquin la resta de la cambra amb els problemes entre independentistes”, ha reblat.La votació s’ha tancat amb cap vot a favor, 16 en contra, 82 abstencions i 4 diputats que no han votat. “No queden aprovats els pressupostos i afegir que en aquest recompte hauria d’haver-se comptabilitzat el vot que ha estat segrestat per la Junta electoral”, ha indicat Torrent després de la votació. Tombats els pressupostos del SíndicEl diputat de Ciutadans, Carlos Carrizosa, ha iniciat la seva intervenció sobre els pressupostos del Síndic de Greuges responent a Torrent que “si hi ha alguna cosa segrestada aquí és la democràcia”. Carrizosa ha dit que Rafael Ribó “ja fa un any que hauria d’haver deixat el càrrec” i ha afegit que mentre segueixi al càrrec el seu grup no donarà suport als pressupostos del Síndic. Per part del PP Rodríguez ha dit que “el Síndic de greuges s’ha convertit en el síndic del Govern, dels separatistes”. El pressupost del Consell de garanties estatutàries ha estat aprovat amb 38 vots a favor, cap en contra i 61 abstencions i 4 diputats presents que no han votat. El de la Sindicatura de comptes també s’ha aprovat pel mateix resultat. El pressupost del Síndic de greuges s’ha rebutjat amb 28 vots a favor, 40 en contra, 21 abstencions i 3 diputats que no han votat.