Diumenge, 13 de juny de 2021 - Edició 1053
La República

El ple del Parlament votarà la setmana vinent el decret d’habitatge tot i el dictamen negatiu del Consell de Garanties

ACN Barcelona.-El ple del Parlament votarà la setmana que ve el nou decret d’habitatge del Govern després que el Consell de Garanties Estatutàries considerés “inconstitucional” la definició que s’hi feia […]

Avatar
Agències 25/02/2020

ACN Barcelona.-El ple del Parlament votarà la setmana que ve el nou decret d’habitatge del Govern després que el Consell de Garanties Estatutàries considerés “inconstitucional” la definició que s’hi feia de l’habitatge buit. Segons el dictamen de l’òrgan, la definició vulnera l’article 33 de la Constitució, que reconeix el dret a la propietat privada, i el 9.3, que garanteix el “principi de legalitat”. Tot i això, la Junta de Portaveus l’ha fixat a l’ordre del dia i el ple decidirà si el valida o el rebutja. En roda de premsa el dilluns, el PPC ja va anunciar que el recorreria al Tribunal Constitucional.

Segons l’ordre del dia fixat, el ple de la setmana vinent, previst per als dies 4 i 5 de març, també votarà el dictamen de la llei de malbaratament alimentari, així com dues proposicions de llei de Ciutadans i de CatECP sobre violència de gènere. Finalment, el Parlament també votarà el pressupost de la cambra i del Síndic de Greuges, que el 27 de gener van ser rebutjats pel ple. La Mesa ja va aprovar el dimarts passat la nova proposta de comptes del Parlament amb els vots de JxCat, ERC, Cs i PSC-Units.La Junta de Portaveus també ha acordat que la diputada del PSC Assumpta Escarp sigui la presidenta de la comissió d’estudi de la seguretat de la petroquímica de Tarragona.D’altra banda, JxCat finalment no ha demanat que s’inclogués a l’ordre del dia la seva proposta de resolució que reclamava deixar sense efectes les instruccions del secretari general del Parlament, Xavier Muro, que va ordenar als serveis de la cambra fer efectiva la decisió de la JEC de retirar l’acta de diputat al president de la Generalitat, Quim Torra. Aquesta proposta de resolució havia rebut esmenes per part d’ERC que, en canvi, assenyalaven la JEC i el Tribunal Suprem com els responsables “d’usurpar-li” l’escó.Ple de pressupostosPel que fa a l’aprovació dels pressupostos de la Generalitat, el termini perquè els grups puguin demanar un dictamen al Consell de Garanties acabarà el 17 de març, just un dia abans de quan està previst el ple de pressupostos. En cas que es demanés, el consell tindria fins a un mes per fer el dictamen. Fonts de la Mesa han explicat que, de ser així, el ple on es debatrien els pressupostos no seria fins el 20 i 21 d’abril, ja que el 16 d’abril se celebrarà un ple solemne per celebrar els 40 anys de la restitució de la cambra i, per tant, seria l’única data possible.