Dilluns, 2 d'agost de 2021 - Edició 1103
La República

El ple del Parlament de la setmana que ve durarà quatre dies i combinarà una sessió ordinària i el debat de residències

ACN Barcelona.-El ple del Parlament de la setmana vinent s’allargarà quatre dies, del 7 al 10 de juliol, i combinarà una sessió ordinària amb el debat específic sobre la gestió […]

Avatar
Agències 30/06/2020

ACN Barcelona.-El ple del Parlament de la setmana vinent s’allargarà quatre dies, del 7 al 10 de juliol, i combinarà una sessió ordinària amb el debat específic sobre la gestió de les residències de gent gran durant la pandèmia de covid-19, que havien demanat el PSC-Units, la CUP i el PPC. En aquest ple, segons fonts parlamentàries consultades per l’ACN, s’hi permetrà l’assistència presencial de 42 diputats –fins ara la xifra era de 21 com a mesura de prevenció pel coronavirus–. La sessió inclourà el control al Govern i al president de la Generalitat, Quim Torra; el debat i votació de diversos decrets; tres intents de modificar la taxa turística i una proposta de resolució per crear una comissió d’estudi sobre el racisme institucional.

La sessió de control tindrà lloc dimecres 8 i els decrets del Govern que es duran a votació són el de mesures urgents de caràcter econòmic, cultural i social; el de mesures extraordinàries en matèria social i de caràcter fiscal i administratiu, i el de mesures extraordinàries en matèria sanitària i administrativa, que s’abordaran conjuntament. A banda, hi haurà el debat i votació del decret de sancions per incompliments de la normativa reguladora de l’estat d’alarma denunciats pels diferents cossos policials i el que regula mesures en matèria tributària. També es tractaran tres proposicions de llei per modificar la taxa turística, una proposta de resolució d’ERC per crear una comissió parlamentària sobre el racisme institucional i la llei de facilitació econòmica.