Diumenge, 13 de juny de 2021 - Edició 1053
La República

El ple del Parlament de dijous tindrà 72 diputats a l’hemicicle per garantir les mesures anti-covid

ACN Barcelona.-El ple del Parlament de demà dijous tindrà 72 diputats a l’hemicicle per poder garantir les mesures anti-covid, la resta hauran de delegar el seu vot o votar telemàticament. […]

Avatar
Agències 11/05/2021

ACN Barcelona.-El ple del Parlament de demà dijous tindrà 72 diputats a l’hemicicle per poder garantir les mesures anti-covid, la resta hauran de delegar el seu vot o votar telemàticament. Així doncs, una mica més de la meitat dels 135 diputats hi podrà assistir presencialment. 65 diputats estaran als escons i també hi haurà la presència dels 7 membres de la Mesa. Aquest format reduït permetrà que hi hagi aproximadament la meitat dels escons ocupats. Concretament aquest dijous PSC, ERC i JxCat tindran 17 diputats a l’hemicicle; Vox i la CUP, 6; 4 dels comuns, Cs en tindrà 3 i 2 més del PPC, segons ha decidit la Mesa aquest dimarts.

Els diputats que no assisteixin al ple del Parlament podran delegar el seu vot o exercir-lo telemàticament com es va fer en la passada legislatura per evitar la presencialitat plena de tots els diputats en plena pandèmia. En l’últim ple, el 29 d’abril, sí que hi van assistir tots els diputats perquè s’havia de votar per papereta la substitució de la secretaria segona de la Mesa. En aquesta legislatura també s’han fet plens presencials de tots els diputats a l’auditori del Parlament, la sessió constitutiva i les dues investidures fallides del candidat d’ERC, Pere Aragonès. Una opció excepcional que s’ha descartat a partir d’ara pel seu elevat cost econòmic.