Divendres, 27 de gener de 2023 - Edició 1646
La República

El ple del CGPJ rebutja l’informe de la llei d’habitatge que avalava el text del govern espanyol

ACN Madrid.-El ple del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) ha rebutjat l’informe sobre la llei d’habitatge elaborat pel vocal Álvaro Cuesta en què avalava la norma del govern espanyol. […]

Agències 14/01/2022

ACN Madrid.-El ple del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) ha rebutjat l’informe sobre la llei d’habitatge elaborat pel vocal Álvaro Cuesta en què avalava la norma del govern espanyol. 15 vocals de l’òrgan s’han mostrat en contra de la proposta, que només ha rebut 6 vots favorables. El ple del CGPJ ha acordat designar nous ponents perquè elaborin un nou text que es debatrà el dijous 27 de gener. Els encarregats de redactar-lo són els vocals José Antonio Ballestero i Enrique Lucas. L’informe del CGPJ és preceptiu i, per tant, la no aprovació de la proposta de Cuesta retardarà el pas de la norma pel Consell de Ministres. El govern espanyol preveia aprovar el text en segona volta dimarts que ve, 18 de gener.

L’informe tombat pel ple del CGPJ feia “consideracions generals favorables” a la norma. Segons el seu ponent, el text constitueix un “instrument normatiu adequat” per dotar de contingut el dret a l’habitatge sense perjudici de les competències autonòmiques.Tanmateix, l’informe advertia de la “manca de concreció i imprecisió que afecta alguns enunciats i continguts” així com de la manca d’especificació dels “mitjans que s’empraran per fer efectiva la tutela del dret a l’habitatge”.