Diumenge, 2 d'octubre de 2022 - Edició 1529
La República

El ple de Tarragona rebutja una moció contra l’increment de creuers a la ciutat

ACN Tarragona – El ple de l’ajuntament de Tarragona ha rebutjat una moció en contra de creuers a la ciutat. El text estava redactat per la plataforma Stop creuers Tarragona […]

Agències 16/09/2022

ACN Tarragona – El ple de l’ajuntament de Tarragona ha rebutjat una moció en contra de creuers a la ciutat. El text estava redactat per la plataforma Stop creuers Tarragona – Veïnat pel decreixement turístic i assumit per la CUP, i ha únicament ha tingut el suport de la formació anticapitalista, la regidora d’ECP i el regidor no adscrit Hermán Pinedo. Junts per Tarragona s’ha abstingut i la resta de consellers municipals hi han votat en contra. D’altra banda, s’ha aprovat un modificatiu de crèdit de 110.000 euros que servirà per pagar gratificacions i productivitat dels agents de la Guàrdia Urbana. Extraordinàriament, el ple s’ha celebrat al Palau de Congressos a causa de problemes d’humitat al palau municipal.

La portaveu de la CUP, Eva Miguel, ha llegit la moció que ha indicat que la dels creuers és “una indústria molt contaminant amb una regulació molt laxa”, i que el turisme vinculat “deixa molts menys beneficis que altres formes de turisme”. A la vegada, ha alertat dels perills de massificació i dels efectes negatius sobre la ciutadania. Finalment, el text instava el consistori a obrir un procés de participació per decidir si la ciutadania vol acollir o no els creuers.

La regidora no adscrita, Sonia Orts, ha afirmat que es tracta d’una moció “de campanya electoral” de la CUP i els ha instat a trencar el pacte de govern “si estan en contra de tot”. Des d’ECP, Àngels Pérez -que ha estat nomenada regidora a l’inici del plenari en substitució de Carla Aguilar-, ha afirmat que el turisme de creuers és “un model insostenible” que “no repercuteix en l’economia del petit comerç”. Segons ha afirmat, un informe de l’Autoritat Portuària de Tarragona evidenciava que “cada creuerista deixa 20 euros a la ciutat”. “És una despesa molt pobra”, ha assegurat.

Dídac Nadal, de Junts per Tarragona i conseller de Comerç, ha afirmat que el ‘dutyfree’ que s’instal·larà a la nova terminal de creuers no suposarà la totalitat de compres que faran els visitants. Per la seva banda, el portaveu d’ERC, Xavier Puig, ha exposat que comparteixen el diagnòstic de la plataforma, però no les formes de solució. “No compartim el decreixement turístic. Apostem pel creixement sostenible”, ha indicat. Així mateix, ha valorat que “Tarragona no està saturada de tursites”. Finalment, Berni Álvarez (PSC), ha defensat l’arribada de creuers “de manera sostenible i eficaç” i que aquest turisme “ara mateix genera més oportunitats que problemes”. L’alcalde de la ciutat, Pau Ricomà, ha defensat que a la ciutat la gent es pugui “guanyar la vida de forma sostenible”.