Diumenge, 1 d'agost de 2021 - Edició 1102
La República

El ple de constitució de la Diputació de Barcelona serà l’11 de juliol

ACN Barcelona.-El ple de la constitució de la Diputació de Barcelona serà l’11 de juliol a les 12 hores. Així doncs, es posa en marxa el compte enrere per les […]

Avatar
Agències 04/07/2019

ACN Barcelona.-El ple de la constitució de la Diputació de Barcelona serà l’11 de juliol a les 12 hores. Així doncs, es posa en marxa el compte enrere per les negociacions entre els partits després de l’empat a 16 representants entre PSC i ERC. Un recurs del número 2 del PSC a Sant Pol de Mar, Enrique Abad, contra la fórmula de prometatge d’alguns regidors d’aquest municipi ha frenat la constitució de l’òrgan. Aquesta setmana el TSJC ha desestimat el recurs desencallant així la Diputació de Barcelona. Les converses entre els partits continuen obertes, JxCat manté converses tant amb PSC com amb ERC i algunes veus admeten que els socialistes acabin tenint la presidència, ja que és el partit amb més vots tot i empatar amb els republicans en nombre de representants.

Els comuns poden decantar la balança per donar la presidència de la Diputació de Barcelona a PSC, que és el partit amb més vots, o a ERC. De fet, un acord entre PSC (16), comuns (5) i Cs (4) sumen 25 diputats i amb el suport dels 2 del PPC en tindrien prou perquè la presidència de la Diputació de Barcelona sigui socialista amb majoria absoluta. En canvi, la suma d’ERC (16) i JxCat (7) se situa en 23, lluny dels 26 de la majoria absoluta. Des de JxCat asseguren que mantenen converses tant amb PSC com amb ERC i algunes veus admeten que els socialistes acabin tenint la presidència, ja que és el partit amb més vots. Un acord entre PSC (16), JxCat (7) i comuns (5) sumaria 28, superant la majoria absoluta. Per escollir president o presidenta de la Diputació de Barcelona es necessita majoria absoluta en primera volta, però en una segona votació només és necessari obtenir majoria simple, és a dir, més vots a favor que en contra.