Divendres, 17 de setembre de 2021 - Edició 1149
La República

El ple de Barcelona condemna les agressions contra persones del col·lectiu LGTBI

ACN Barcelona.-El ple de l’Ajuntament de Barcelona ha condemnat aquest divendres “tota agressió envers les persones del col·lectiu LGTBI” i ha reiterat el suport a la tasca d’entitats que treballen […]

Avatar
Agències 23/07/2021

ACN Barcelona.-El ple de l’Ajuntament de Barcelona ha condemnat aquest divendres “tota agressió envers les persones del col·lectiu LGTBI” i ha reiterat el suport a la tasca d’entitats que treballen per denunciar-ho i visibilitzar-ho, com l’Observatori contra l’Homofòbia (OCH). Així ho recull una declaració institucional signada per tots els grups municipals i la regidora no adscrita que també recull el compromís dels grups signants de no fer cap pacte polític amb forces polítiques “que defensen postulats homòfobs i masclistes”. El text també recull la necessitat de millorar la coordinació entre els Mossos i la Guàrdia Urbana per prevenir i intervenir en situacions de violències LGTBIfòbiques i masclistes.

D’altra banda, contempla dissenyar campanyes de comunicació per denunciar l’homofòbia així com reforçar els programes educatius per combatre discursos LGTBIfòbics i trobar estratègies per eradicar actituds homòfobes a la ciutat. La declaració s’ha pactat a iniciativa del grup de JxCat i prèviament hi ha hagut una foto grupal amb representants de les formacions polítiques i també Eugeni Rodríguez, de l’Observatori contra l’Homofòbia; Sandra Vilaseca, de la Plataforma d’Entitats LGTBIQ+; Maria Giralt, de Pride Barcelona; i Joan Miró, de Panteres grogues.