Dilluns, 2 d'agost de 2021 - Edició 1103
La República

El ple de Barcelona aprova per àmplia majoria estudiar l’impacte de regular els preus dels lloguers

ACN Barcelona.-El ple de Barcelona ha aprovat aquest divendres crear una comissió no permanent d’estudi sobre la regulació dels preus dels lloguers amb el vot favorable de tots els grups […]

Avatar
Agències 31/01/2020

ACN Barcelona.-El ple de Barcelona ha aprovat aquest divendres crear una comissió no permanent d’estudi sobre la regulació dels preus dels lloguers amb el vot favorable de tots els grups i l’abstenció de Cs. L’òrgan estudiarà l’aplicació i la repercussió que tindrà la regulació dels preus dels contractes d’arrendament. A la comissió que es crearà, proposada per ERC al ple extraordinari d’habitatge del passat mes de juliol, hi compareixeran els diferents agents implicats en les polítiques d’habitatge de la ciutat, així com experts en la matèria, i la durada dels treballs es preveu en un màxim de 5 mesos. “Esperem que sigui un debat ric, posem-nos a treballar coordinadament, o sigui que endavant”, ha dit la regidora d’Habitatge, Lucía Martín.

A la comissió s’hi debatran la situació i les polítiques d’accés a l’habitatge a la ciutat de Barcelona, a l’Àrea metropolitana i en altres ciutats globals, experiències internacionals o el marc competencial i els escenaris potencials de la regulació. A més, també s’analitzaran els impactes socials, econòmics i urbanístics de les regulacions dels preus dels lloguers a Barcelona i a l’àrea metropolitana.De fet, la comissió es crea per estudiar l’aplicació i la repercussió que tindrà la regulació dels preus dels contractes d’arrendament d’habitatge a la ciutat de Barcelona i la seva àrea metropolitana amb l’objectiu d’aconseguir la implantació “efectiva” de la regulació.La regidora republicana Eva Baró serà la presidenta de la comissió mentre que Martín en serà la vicepresidenta. A més, en formaran part dos regidors de cadascun dels grups municipals.