Edició 1885

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 23 de setembre del 2023
Edició 1885

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 23 de setembre del 2023

El ple de Barcelona acorda demanar a la Generalitat l’ampliació dels dies d’obertura comercial en zones turístiques

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – El ple de l’Ajuntament de Barcelona ha acordat aquest divendres demanar a la Generalitat l’ampliació dels dies d’obertura comercial en zones turístiques perquè els establiments puguin obrir diumenges i festius de 12.00 h a 20.00 h, entre el 15 de maig i el 15 de setembre. La proposta, que s’ha votat al ple després de l’acord del consistori amb comerciants, patronals i sindicats, ha comptat amb el vot favorable de tots els grups municipals i l’abstenció d’ERC. Així, amb la proposta aprovada, l’Ajuntament podrà demanar l’ampliació dels dies d’obertura comercial a la Direcció de Comerç de la Generalitat, que és l’òrgan competent per regular aquesta qüestió.

El primer tinent d’alcaldia d’Economia, Jaume Collboni, ha assenyalat que l’acord amb els agents socials és “històric i inèdit” i ha destacat el “gran consens” dins del món comercial barceloní per tirar-ho endavant. “La ciutat necessita reactivar el seu comerç i serà una notícia molt positiva pel comerç gran i petit, però ha de ser també un bon acord pels treballadors”. Collboni també ha assenyalat la “comunicació fluïda” amb la Generalitat. 

Publicitat

Tots els grups municipals han donat suport a la mesura amb un vot favorable i ERC s’ha abstingut. Els republicans han avisat que es tracta d’un “canvi de paradigma” en la gestió dels horaris comercials i han advertit que això pot “generar riscos”. A més, han qüestionat que realment es pugui parlar de voluntarietat: “És més parlar d’un desig”. D’altra banda, ERC ha posat en dubte que la mesura “aguanti” la creació de llocs de treball. La resta de grups han celebrat que l’acord vegi la llum i han assenyalat que era un acord “molt buscat”.

 

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió