Dimarts, 27 de setembre de 2022 - Edició 1524
La República

El ple de Barcelona acorda crear una taula amb els grups municipals sobre el futur de l’Aeroport

ACN Barcelona.-El ple de Barcelona ha acordat aquest dimecres crear una taula política amb les presidències dels grups municipals per abordar el futur de l’Aeroport del Prat. Així ho recull […]

Agències 23/06/2021

ACN Barcelona.-El ple de Barcelona ha acordat aquest dimecres crear una taula política amb les presidències dels grups municipals per abordar el futur de l’Aeroport del Prat. Així ho recull una proposta amb contingut de declaració institucional que ha estat presentada per JxCat i transaccionada. Segons el text, aprovat per unanimitat, la taula es reunirà periòdicament abans i després de les reunions de la Taula Institucional convocada per la Generalitat per compartir informació. La taula política dels grups municipals serà un espai d’anàlisi de les diferents opcions que permetin que l’aeroport s’especialitzi en rutes de llarga distància i vol buscar també el “màxim consens” entorn el posicionament del consistori.

El text reafirma el posicionament a favor d’un model aeroportuari “que garanteixi més connectivitat i una millora de la competitivitat econòmica de Barcelona dins un nou model de governança”. En aquesta línia, també s’insta a les administracions implicades a trobar una solució respectuosa ambientalmentque compti amb el vist-i-plau de la Comissió Europea. Per últim, el text exigeix a Aena que plantegi un pla alternatiu que asseguri la transformació de l’aeroport en un ‘hub’ si l’opció final que es presenti no rep l’aval de Brussel·les. A més, exigeix per avançat “totals garanties” en les compensacions de qualsevol afectació mediambiental.