Dilluns, 20 de setembre de 2021 - Edició 1152
La República

El ple de Barcelona acomiada Joan Subirats i aplaudeix el seu compromís amb la cultura, l’educació i la ciència

ACN Barcelona.-El ple de l’Ajuntament de Barcelona ha acomiadat aquest divendres el tinent d’alcaldia de Cultura, Joan Subirats, que deixa el càrrec coincidint amb la jubilació com a docent universitari, […]

Avatar
Agències 23/07/2021

ACN Barcelona.-El ple de l’Ajuntament de Barcelona ha acomiadat aquest divendres el tinent d’alcaldia de Cultura, Joan Subirats, que deixa el càrrec coincidint amb la jubilació com a docent universitari, tal com va anunciar fa uns dies. En el seu últim plenari, Subirats ha tancat una etapa de quatre anys de servei a la ciutat destacant que ha après moltes coses i que ha vist que hi ha espai per confluir en polítiques concretes més enllà de les ideologies de cadascú. També ha dit que espera que Barcelona compti amb la seva col·laboració “en tot allò que calgui” i ha desitjat sort al regidor Jordi Martí Grau, que n’assumeix el relleu al capdavant de Cultura.

El ple ha dedicat un aplaudiment a Subirats i tots els grups han coincidit a destacar el seu to, la seva intel·ligència i la seva dedicació i el compromís amb la cultura, l’educació i la ciència. Jordi Martí l’ha felicitat pel balanç dels darrers anys i ha assegurat que deixa “molt llegat”. En aquest sentit, ha fet referència a les biennals, al programa de beques o a encarrilar l’ampliació del MACBA, entre altres. Martí també ha posat de relleu les seves “conviccions profundes” i tenir “molta mà esquerra”. “Gràcies mestre per dedicar quatre anys a Barcelona”, ha conclòs. Tots els grups municipals, tant els de govern com els de l’oposició, han destacat positivament la tasca de Subirats. L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, també s’hi ha sumat i ho ha resumit amb una intervenció final: “Has deixat molt d’amor i reconeixement a tothom”. HermitageAlguns dels grups, com Ciutadans o Barcelona pel Canvi, han fet referència a l’Hermitage. La regidora Luz Guilarte, de Cs, ha dit que li hauria agradat que hi hagués consens amb el projecte i ha lamentat que per contra s’hagi “embolicat cada cop més”. “Espero que el seu successor posi fil a l’agulla”, ha dit. Al seu torn, Manuel Valls ha destacat que Subirats ha deixat “empremta” per la seva preocupació per fer accessibles l’art i la cultura però ha ironitzat també amb el futur de l’Hermitage. “D’aquí a unes setmanes renunciaré a la meva acta de regidor però espero ser convidats un dia a la inauguració de l’Hermitage”, ha afegit.