Diumenge, 25 de juliol de 2021 - Edició 1095
La República

El ple de Balaguer rebutja una moció per mantenir oberta l’escola Àngel Guimerà

ACN Balaguer.-El ple de la Paeria de Balaguer ha tombat una moció d’urgència del PSC per evitar el tancament de l’escola Àngel Guimerà i en defensa de l’escola pública. Els […]

Avatar
Agències 31/01/2020

ACN Balaguer.-El ple de la Paeria de Balaguer ha tombat una moció d’urgència del PSC per evitar el tancament de l’escola Àngel Guimerà i en defensa de l’escola pública. Els 9 regidors de l’equip de govern han impedit que prosperés la moció, que ha comptat amb els vots a favor de Junts per Balaguer, el PSC i Balaguer ara sí. Els grups a l’oposició han criticat la manca d’informació per part de la Paeria i del Departament d’Educació respecte la decisió de tancar l’escola i lamenten que l’equip de govern no hagi explorat altres vies abans de prendre la decisió. Per contra, el govern a la Paeria diu que el tancament acabarà amb la segregació escolar a la ciutat. Una cinquantena de pares i alumnes del centre han irromput a la sessió plenària amb crits de “no al tancament”.

El PSC ha presentat la moció d’urgència després que aquesta setmana es conegués la decisió presa pel Departament d’Educació i l’Ajuntament que preveu el tancament del col·legi de forma progressiva a partir del pròxim curs 2020-2021. L’alcalde de Balaguer, Jordi Ignasi Vidal, ha defensat que el tancament de l’escola no és una decisió que s’hagi pres “d’avui per demà” i ha insistit en què els tècnics del Departament d’Ensenyament fa anys que estudien la situació del centre. En aquest sentit, ha indicat que “l’únic problema del col·legi és la segregació” i que la “solució” farà que tots els infants de Balaguer tinguin una “educació integradora i en igualtat d’oportunitats”. També ha afegit que aquesta “solució” es pot aplicar pel descens de la natalitat a la ciutat, que permetrà passar de 8 línies a P3 a 7.Així mateix, Vidal ha lamentat la forma anticipada i “no volguda” en què es va comunicar la notícia del tancament del centre. Ha dit que en el moment de l’anunci encara hi havia feina per fer i que, per aquest motiu, no havien pogut parlar amb els afectats”. Segons l’alcalde, això ha fet que el tema “se n’hagi anat de mare” i s’ha mostrat convençut que si s’hagés plantejat en un altre moment, les reaccions dels grups de l’oposició i dels afectats hauria estat diferent.Així mateix, en les seves intervencions tots els partits a l’oposició han denunciat la manca de comunicació i d’informació per part de la Paeria i del Departament d’Educació respecte la decisió de tancar l’escola i han lamentat que no s’hagin explorat altres vies. Tant Junts x Balaguer com el PSC han indicat que es van assabentar del tancament del centre a través dels mitjans de comunicació i han demanat que s’estudiïn alternatives per garantir la continuïtat del centre. En la mateixa línia s’ha expressat el portaveu municipal de Balaguer ara sí, Joan Pla, que ha assegurat que anirà a les manifestacions “que facin falta” per evitar que es tanqui l’escola.Concentració contra el tancament del centrePocs minuts abans de l’inici del ple, una cinquantena de pares i alumnes de l’escola Àngel Guimerà s’han concentrat davant l’ajuntament per protestar contra el tancament del centre. Posteriorment, els concentrats s’han dirigit a la sala de plens on han irromput enmig de la sessió amb crits de “no al tancament”. Al llarg de la sessió i durant les intervencions dels diferents regidors, també han interromput el ple amb aplaudiments i crits de rebuig. Al final del ple, pares i mestres, així com membres dels diversos sindicats, han pogut traslladar a l’equip de govern les seves preguntes i qüestions. Entre altres, aquests han qualificat “d’indignat” la situació i han acusat Vidal de no defensar l’escola de la ciutat. També han qüestionat que el tancament del centre sigui la solució per acabar amb la segregació a la ciutat i han assegurat que “d’aquí un temps” aquesta problemàtica tornarà a aparèixer.