Divendres, 17 de setembre de 2021 - Edició 1149
La República

El ple aprova inicialment declarar Barcelona àrea de mercat d’habitatge tens

ACN Barcelona.-El ple de l’Ajuntament de Barcelona ha aprovat aquest divendres inicialment declarar Barcelona àrea de mercat d’habitatge tens. La declaració permetrà regular els preus del lloguer a la ciutat […]

Avatar
Agències 23/07/2021

ACN Barcelona.-El ple de l’Ajuntament de Barcelona ha aprovat aquest divendres inicialment declarar Barcelona àrea de mercat d’habitatge tens. La declaració permetrà regular els preus del lloguer a la ciutat d’acord amb la llei catalana de contenció de rendes durant cinc anys més, el termini màxim que preveu la legislació. La declaració s’ha aprovat amb el vot favorable dels dos grups de govern, Barcelona en Comú i el PSC, a més d’ERC i Junts. En canvi, Cs, PP, Barcelona pel Canvi i la regidora no adscrita Marilén Barceló hi han votat en contra. Tal com preveu la norma, el municipi de Barcelona té la competència en fer aquesta declaració perquè s’hi apliqui la regulació de preus del lloguer un cop passat el primer any de vigència de la llei.

Així, a partir del setembre, el preu de referència a l’hora de signar un nou contracte de lloguer serà el més baix entre el preu del contracte anterior o bé el 95% del que marqui l’índex de preus de referència de la Generalitat.El consistori destaca que la mesura de declarar Barcelona àrea de mercat d’habitatge tens és de gran importància ja que per sobre del 30% de la població viu de lloguer.Les característiques particulars de la nova declaració és que serà per un període de cinc anys, la minoració en un 5% del preu de referència segons l’índex de preus de la Generalitat, i la inclusió d’habitatges d’una superfície útil superior als 150 m2.