Dimarts, 21 de setembre de 2021 - Edició 1153
La República

El pla Infocat baixa de fase d’emergència a fase d’alerta un cop estabilitzat l’incendi de la Conca de Barberà

ACN Barcelona.-Protecció Civil de la Generalitat ha rebaixat de fase d’emergència a fase d’alerta el Pla especial d’emergències per incendis forestals de Catalunya (INFOCAT) un cop els Bombers han estabilitzat […]

Avatar
Agències 26/07/2021

ACN Barcelona.-Protecció Civil de la Generalitat ha rebaixat de fase d’emergència a fase d’alerta el Pla especial d’emergències per incendis forestals de Catalunya (INFOCAT) un cop els Bombers han estabilitzat l’incendi de la Conca de Barberà i han aixecat l’ordre de desallotjament. Durant el matí, des del Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT), s’ha fet seguiment de les persones que havien passat la nit als centres d’acollida. També s’ha gestionat l’abastiment d’aigua al municipi de Sant Martí de Tous mitjançant cisternes, ja que els darrers dies l’aigua dels pous ha estat utilitzada per l’extinció de l’incendi.

En aquests moments ja no existeix cap ordre de desallotjament de cap persona afectada. D’altra banda, aquest matí ja s’havia aixecat el confinament de Sant Martí de Tous i Santa Maria de Miralles. També s’està en contacte amb les empreses de telefonia per restablir el servei al municipi de Bellprat.La Creu Roja de Catalunya, després de l’estabilització del foc, ha començat a desmuntar els dos albergs habilitats per atendre la població evacuada durant l’incendi.