Dilluns, 14 de juny de 2021 - Edició 1054
La República

El Pius Hospital de Valls comença a ingressar pacients aguts de covid-19

ACN Valls.-El Pius Hospital de Valls comença a ingressar aquest dijous pacients aguts de covid-19, segons ha informat el Departament de Salut. Amb el Pius, els cinc hospitals de la […]

Avatar
Agències 29/10/2020

ACN Valls.-El Pius Hospital de Valls comença a ingressar aquest dijous pacients aguts de covid-19, segons ha informat el Departament de Salut. Amb el Pius, els cinc hospitals de la Regió Sanitària del Camp de Tarragona podran tenir ingressats positius de coronavirus –Sant Joan de Reus, Joan XXIII i Santa Tecla de Tarragona, Hospital Comarcal del Vendrell i el Pius-. Segons ha informat el gerent de la Regió Sanitària del Camp de Tarragona, Ramon Descarrega, actualment hi ha 43 pacients ingressats a l’UCI per covid i més de 150 ingressats en plantes d’hospitals, així com 90 persones més en centres sociosanitaris. “Les dades empitjoren de manera progressiva i es generen tensions als recursos sanitaris”, ha reconegut Descarrega.

En un comunicat, Descarrega ha comentat que la situació actual als hospitals s’agreuja perquè s’està intentant “mantenir al màxim l’activitat no covid”. “A diferència de la primera onada, que vam deixar de fer activitat per donar resposta a la pandèmia, aquesta vegada i amb l’expertesa que hem acumulat la intenció és donar resposta a necessitats covid però que s’afecti el menys possible l’activitat no covid”, ha remarcat. Amb tot, ha calgut començar a reprogramar diverses activitats als hospitals, com la quirúrgica de baixa complexitat.CAP tensionatsDescarrega ha afirmat que l’Atenció Primària “segueix amb molta tensió”, ja que donen resposta a pacients lleus o asimptomàtics, residències i escoles, així com a altres pacients. També ha assegurat que molts dels brots de les residències s’estan poder controlar “sense que això suposi un gran augment de l’afectació”.Finalment, ha apuntat que des de Salut estan en contacte amb els ajuntaments i que des del Departament han plantejat “reforçar els mecanismes de control i coordinació a les entrades i sortides dels centres escolars” per evitar acumulacions de persones a les portes.