Dijous, 23 de setembre de 2021 - Edició 1155
La República

El PIB de l’eurozona augmenta un 2% el segon trimestre de l’any i deixa enrere la recessió

ACN Brussel·les.-El PIB de l’eurozona ha augmentat un 2% el segon trimestre de l’any i deixa així enrere la recessió en què havia entrat després d’encadenar dos trimestres consecutius de […]

Avatar
Agències 30/07/2021

ACN Brussel·les.-El PIB de l’eurozona ha augmentat un 2% el segon trimestre de l’any i deixa així enrere la recessió en què havia entrat després d’encadenar dos trimestres consecutius de caiguda. El PIB de la zona euro va caure un 0,6% l’últim trimestre del 2020 i un 0,3% el primer trimestre del 202. Ara repunta amb un increment del 2% entre l’abril i el juny del 2021. Segons dades preliminars de l’Eurostat, el PIB del conjunt de la Unió Europea ha augmentat un 1,9% el segon trimestre del 2021 després d’haver encadenat abans també dos trimestres consecutius de caiguda. A Espanya, el creixement de PIB el segon trimestre de l’any és del 2,8%, vuit dècimes superior a la mitjana de la zona euro.

Portugal i Àustria són els estats on més creix el PIB el segon trimestre de l’any amb un increment del 4,9% i del 4,3% respectivament. Per contra, Lituània i la República Txeca són els que registren un creixement més suau amb un 0,4% i un 0,6% respectivament.