Dimecres, 28 de setembre de 2022 - Edició 1525
La República

El PIB català cau un 4% anual durant el primer trimestre, afectada encara per la pandèmia

ACN Barcelona.-El producte interior brut (PIB) de Catalunya durant el primer trimestre va registrar una caiguda interanual del 4%, afectat encara per les restriccions derivades de la crisi de la […]

Agències 11/06/2021

ACN Barcelona.-El producte interior brut (PIB) de Catalunya durant el primer trimestre va registrar una caiguda interanual del 4%, afectat encara per les restriccions derivades de la crisi de la covid-19. Malgrat la davallada, les xifres mostren una recuperació respecte al trimestre anterior, quan l’economia catalana va enfonsar-se un 9%. Per altra banda, la caiguda és tres dècimes inferior a l’estimació que va fer l’Institut d’Estadística de Catalunya (Idescat) fa un mes, quan va preveure una taxa de variació del -4,3% interanual. Segons l’Idescat, la reducció del PIB s’explica principalment per l’evolució negativa de la demanda interna (-2,9%), especialment pel consum de les llars (-4%), així com la formació bruta de capital (-6,3%).

Tal com indiquen les dades publicades aquest divendres, l’evolució de l’economia catalana es va situar tres dècimes per sobre l’economia espanyola (va caure un 4,3% interanual) però més de dos punts per sota el conjunt de la Unió Europea (-1,7%).Per altra banda, el PIB català va caure un 0,1% respecte al trimestre anterior, el que suposa una millora de cinc dècimes respecte a la variació intertrimestral registrada a finals de 2020 (-0,6%).Per sectors, l’agricultura i la indústria van ser els que millor van evolucionar. En el cas del sector primari, el PIB va incrementar-se un 0,8% en termes interanuals, mentre que en la indústria la millora va ser del 2%. Les xifres contrasten amb l’evolució del PIB al sector serveis i a la construcció, amb caigudes del 5,2% i de l’11,5%, respectivament.