Dilluns, 20 de setembre de 2021 - Edició 1151
La República

El PIB augmenta un 2,4% interanual el primer trimestre del 2019

ACN Barcelona.-El Producte Interior Brut (PIB) ha registrat un creixement del 2,4% durant el primer trimestre del 2019, en comparació amb el mateix període del 2018, segons publica aquest divendres […]

Avatar
Agències 28/06/2019

ACN Barcelona.-El Producte Interior Brut (PIB) ha registrat un creixement del 2,4% durant el primer trimestre del 2019, en comparació amb el mateix període del 2018, segons publica aquest divendres l’Institut Nacional d’Estadística (INE). El creixement ha estat del 0,7% respecte al trimestre anterior, una dècima superior a la registrada en el quart trimestre de l’any passat. La principal aportació la fa la demanda interior, amb una puntuació de 2,2; tot i que suposa una reducció de tres dècimes respecte a l’anterior trimestre. De la seva banda, la demanda externa presenta un aportació de 0,2 punts, quatre dècimes superiors a la del trimestre passat.

Les dades de l’INE revelen també que el consum continua creixent, tot i que menys que durant el quart trimestre del 2018. Així, la despesa en consum final puja un 1,6% respecte al mateix període de l’any passat, tot i que la taxa és inferior a la del quart trimestre. El mateix passa amb la despesa en consum final a les llars, que s’incrementa un 1,5% interanual però suposa cinc dècimes menys que en el trimestre passat. Pel que fa a les administracions públiques, la despesa creix un 2%, dues dècimes menys que la del trimestre precedent.