Dijous, 23 de setembre de 2021 - Edició 1155
La República

El pianista letó Daumants Liepinš guanya el 65è Concurs Internacional de Música Maria Canals

ACN Barcelona.-El pianista letó de 24 anys Daumants Liepinš ha guanyat el 65è Concurs Internacional de Música Maria Canals de Barcelona i s’ha endut el Primer Premi, Premi Fundación Jesús […]

Avatar
Agències 04/04/2019

ACN Barcelona.-El pianista letó de 24 anys Daumants Liepinš ha guanyat el 65è Concurs Internacional de Música Maria Canals de Barcelona i s’ha endut el Primer Premi, Premi Fundación Jesús Serra, amb un import de 25.000 euros. En segon lloc, rus Aleksandr Kliuchko, de 18 anys, ha rebut el premi Premi Fundació Carulla valorat en 10.000 euros i el tercer guardó, el Premi Fundació Lluís Coromina, ha estat atorgat al pianista de Hong Kong KaJeng Wong, de 28 anys, i està valorat en 6.000 euros. Aquest any hi han participat un total de 88 joves pianistes de 33 nacionalitats.

La prova final ha tingut lloc a la Sala de Concerts del Palau de la Música Catalana. Els tres finalistes han estat acompanyats durant la seva actuació per la JONC (Jove Orquestra Nacional de Catalunya), dirigida per Manuel Valdivieso. El guanyador, Daumants Liepinš, ha interpretat el Concert per a piano op. 23 número 1 en Si b menor de Txaikovski. També s’ha atorgat el Premi del Públic, ofert per Solfa Recordings, consistent en 25 hores d’enregistrament i edició, que ha estat pel concursant (nacionalitat i nom). El premi del jurat del estudiants ha estat per a Daumants Liepinš. Els guanyadors del concurs es repartiran més de 80.000 euros entre premis principals, premis especials i concerts remunerats per Catalunya, Espanya i l’estranger, entre els quals destaca concerts en les temporades estables d’orquestres com la Simfònica de Madrid, Simfònica de Granada, Simfònica de Bilbao, Simfònica de Tenerife o Simfònica de Madrid. El premiat també guanya un enregistrament amb la discogràfica Naxos. La cerimònia del lliurament de premis se celebrarà aquest dijous 4 d’abril a al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona.