Edició 1889

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 27 de setembre del 2023
Edició 1889

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 27 de setembre del 2023

El pes relatiu del sector del càmping creix un 10% a Catalunya

|

- Publicitat -

ACN Girona – Els càmpings catalans creixen un 10% en pes relatiu en el sector turístic i arriba al 31% entre el 2020 i el 2021, segons dades de CaixaBank que ha comunicat a la Federació Catalana de Càmpings. Durant el 2020 l’ocupació que ha tingut aquest sector ha estat del 35,4%, un 3,8% més de la mitjana catalana. Això situa als càmpings catalans al capdavant de l’Estat en número de places (el 35% de totes les que hi ha a nivell espanyol) i en la capacitat de clients per establiment (la mitjana catalana és de 941 places, mentre que l’espanyola és de 645). La Federació Catalana de Càmpings també encara la temporada amb optimisme després de les millores en mobilitat internacional per la davallada de la incidència de la covid-19.

El sector del càmping català es troba en un moment de creixement i entre el 2020 i el 2021 han arribat al 31% de pes relatiu, un 10% més del que tenien el 2019. Així ho ha anunciat la Federació Catalana de Càmpings (FCC), segons dades que els ha ofert CaixaBank aquest divendres. Aquestes dades que ha recollit l’entitat financera també situa el sector català al capdavant dels establiments espanyols.

Publicitat

El 2020 l’ocupació dels càmpings a Catalunya ha estat del 35,4%, un 3,8% més que la mitjana espanyola. A més, l’informe detalla que els establiments catalans sumen 271.419 places, que suposa el 35% de totes les que hi ha a l’Estat. A més, la capacitat dels negocis catalans també és àmpliament superior a la mitjana espanyola. Els negocis catalans ofereixen, de mitjana, 941 places per establiment. A l’Estat aquesta xifra es redueix a 645 places.

Per a la Federació de Càmpings de Catalunya aquestes xifres refermen el pes del sector en el motor econòmic turístic de Catalunya. De fet, els empresaris afirmen que han resistit millor la crisi de la pandèmia que en d’altres tipus d’allotjament. Aquesta activitat, sumada als nous hàbits turístics que busquen més contacte amb la natura, ha despertat l’interès de fons d’inversió estrangers.

Des de la Federació de Càmpings de Catalunya demanen a les administracions que “no posin pals a les rodes” als empresaris catalans per garantir que aquests negocis que son majoritàriament familiars segueixen a mans catalanes i no a fons d’inversió. En aquest sentit, els empresaris creuen que les administracions tenen massa normatives i instruccions tècniques que son de molt difícil o inassolible aplicació.

La FCC compta amb 243 establiments federats, que sumen 226.858 places (un 83,5% de totes les que hi ha a Catalunya) i creen 11.164 llocs de treball.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió