Divendres, 31 de març de 2023 - Edició 1708
La República

El PDeCAT veu amb bons ulls el decret de mesures anticrisi tot i que no comparteix la limitació dels lloguers

ACN Madrid – El portaveu del PDeCAT, Ferra Bel, ha donat a entendre aquest dilluns que la seva formació no rebutjarà el decret de les mesures anticrisi que s’aprovaran al […]

Agències 29/03/2022

ACN Madrid – El portaveu del PDeCAT, Ferra Bel, ha donat a entendre aquest dilluns que la seva formació no rebutjarà el decret de les mesures anticrisi que s’aprovaran al Consell de Ministres. Segons Bel, “no s’entendria” que la iniciativa no tirés endavant” quan inclou mesures com l’extensió dels crèdits ICO i els mecanismes de suport als pescadors i agricultors. Amb tot, ha recelat d’altres mesures que incorpora el pla, com la limitació de l’augment del preu del lloguer en la renovació de contractes. Al seu entendre generarà una “distorsió” del mercat amb efectes adversos.

En roda de premsa al Congrés, Bel ha explicat que en aquesta ocasió el govern espanyol ha comunicat a la seva formació les mesures del decret, i s’ha mostrat convençut que obtindrà l’aval de la cambra quan se sotmeti al seu criteri.

El portaveu de Junts ha recordat que la seva formació recela de dues de les mesures del decret: la limitació dels acomiadaments per causes objectives -que creu que hauria de ser només d’aplicació a les empreses que reben ajudes públiques- i la limitació de la renovació del preu dels lloguers al 2%.

“El govern té intenció d’intervenir al mercat immobiliari i produirà un desincentiu, una distorsió, al mercat del lloguer”, ha dit Bel, que no creu que aquesta “sigui la solució”. “Es generarà una distorsió entre els que han hagut de renovar el lloguer fa pocs dies o els que ho hauran de fer d’aquí a tres mesos”.

“El govern ha de saber que això tindrà conseqüències i que l’obsessió d’intervenir al mercat de lloguer sense fer un parc públic potent ens sembla un error”, ha sentenciat.

En canvi, ha celebrat que el govern espanyol prorrogui els crèdits avalats per l’ICO i les mesures adoptades per als sectors pesquer i dels agricultors.