Dissabte, 27 de novembre de 2021 - Edició 1220
La República

El PDeCAT proposa modificar la LOMLOE perquè el redactat actual “no blinda la immersió lingüística”

ACN Madrid.-El PDeCAT ha proposat al Congrés modificar l’actual llei d’educació estatal, la LOMLOE, perquè el redactat “no blinda la immersió lingüística”. El partit vol eliminar la part de la […]

Avatar
Agències 24/11/2021

ACN Madrid.-El PDeCAT ha proposat al Congrés modificar l’actual llei d’educació estatal, la LOMLOE, perquè el redactat “no blinda la immersió lingüística”. El partit vol eliminar la part de la norma que estableix que “les administracions educatives garantiran el dret dels alumnes i les alumnes a rebre els ensenyaments en castellà i en la resta de llengües cooficials als seus respectius territoris, amb conformitat amb la Constitució Espanyola, els Estatuts d’Autonomia i la normativa aplicable”. Es tracta del primer punt de la disposició addicional 38, que va quedar redactat d’aquesta manera com a resultat d’una esmena d’ERC pactada amb el govern espanyol. El PDeCAT sosté que s’ha demostrat que l’esmena dels republicans “no va blindar” la immersió.

El diputat del partit a la cambra baixa Sergi Miquel ha afirmat en roda de premsa aquest dimecres que cal “corregir els errors comesos fa un any”, quan es va aprovar la LOMLOE. “No pot ser que depengui de la voluntat d’una ministra que la immersió sigui un dret per als alumnes a Catalunya”, ha insistit Miquel.Segons Miquel, amb l’actual redactat de la LOMLOE, el Ministeri d’Educació pot imposar un percentatge d’ensenyament en castellà. El PDeCAT ha argumentat que és una qüestió que no es pot deixar a mans de la “voluntat política” si no que cal que hi hagi “lleis clares i explícites” que no donin marge a la interpretació que n’estan fent els tribunals per imposar el castellà.El PDeCAT ja es va mostrar contrari fa un any, per les mateixes raons, a aquesta part del redactat a través del qual ERC va eliminar la condició de llengua vehicular del castellà. “El temps ens ha donat la raó”, ha afirmat Miquel, que ha dit que el que pretén la seva iniciativa és tornar a la situació prèvia a la reforma de 2013 de la LOE que va fer el PP.Miquel ha demanat el suport de la resta de formacions que defensen la immersió lingüística per tirar endavant la seva iniciativa, que el PDeCAT impulsarà a través d’una proposició de llei i d’una esmena a la llei de Formació Professional.