Dilluns, 5 de desembre de 2022 - Edició 1593
La República

El PDeCAT inclou una esmena a la llei de gestió de la PAC per derogar la prohibició de cremar restes vegetals del camp

ACN Madrid – El PDeCAT ha aconseguit incorporar una esmena al Projecte de llei que regularà el sistema de gestió de la política agrària comuna en virtut de la qual […]

Agències 05/10/2022

ACN Madrid – El PDeCAT ha aconseguit incorporar una esmena al Projecte de llei que regularà el sistema de gestió de la política agrària comuna en virtut de la qual es revertirà la prohibició de la crema de residus vegetals en l’entorn agrari. La prohibició està recollida a la llei estatal de residus i sòls contaminants vigent des de l’abril passat. L’esmena del PDeCAT recull les reivindicacions de moltes organitzacions agràries de Catalunya, que denunciaven el “sobrecost sobrevingut i inacceptable” que suposava la mesura, en paraules de la diputada de la formació al Congrés Concepció Cañadell. La formació calcula que el sobrecost de gestionar els residus que no es cremen se situa entre els 1.000 i els 1.500 euros per hectàrea.

Cañadell ha destacat que l’esmena permetrà ajudar la pagesia catalana en un any “especialment complicat per a moltes collites”, alhora que ha recordat que incomplir la normativa suposava exposar-se a multes d’entre 2.000 i 100.000 euros.

Segons el partit, la incorporació de l’esmena beneficiarà més de 900.000 explotacions agràries arreu de l’Estat, uns 12 milions d’hectàrees de superfície llaurable de cultius herbacis i gairebé 5 milions d’hectàrees de cultius permanents i llenyosos.