Divendres, 30 de setembre de 2022 - Edició 1527
La República

El PDeCAT demana la dimissió de l’alcalde de Calella després d’anunciar el seu pas a Junts per a les municipals de 2023

ACN Calella – El PDeCAT demana a l’alcalde de Calella, Marc Buch, que dimiteixi després que dimecres anunciés que s’havia donat de baixa del partit i que es presentaria com […]

Agències 22/09/2022

ACN Calella – El PDeCAT demana a l’alcalde de Calella, Marc Buch, que dimiteixi després que dimecres anunciés que s’havia donat de baixa del partit i que es presentaria com a cap de llista de Junts a les eleccions municipals de 2023. El responsable comarcal del PDeCAT al Maresme, Jofre Serret recorda que Buch ha estat alcalde després d’agafar el relleu a Montserrat Candini, quan el novembre de 2021 va ser diagnosticada de càncer, i que aquest és justament el projecte que ha de poder acabar el mandat. “Si ara ell vol liderar un projecte diferent ha de ser coherent amb ell mateix i plegar”, ha etzibat Serret. Des del grup municipal admeten que l’anunci de Buch és una “sotragada” ja que internament es donava per fet que seria candidat del PDeCAT.

L’anunci de Junts sobre el fitxatge de Marc Buch ha obert una crisi de govern al municipi. La polèmica, a més, arriba en plena festa major, que arrenca aquest dijous amb el pregó i la participació de les autoritats locals en els diferents seguicis i actes públics. Els seus companys de grup municipal li retreuen el “canvi de rumb” a només vuit mesos de les eleccions.

En un comunicat públic, al resta de regidors del PDeCAT que formen part del govern diuen que mantenen el seu compromís amb “el projecte guanyador” que va liderar Candini el 2019. En aquest sentit, la direcció comarcal del partit li demana que s’aparti i deixi que sigui aquest grup de regidors els que acabin de desenvolupar el projecte fins al maig de 2023.

L’altre actor en aquest conflicte és el PSC, que comparteix govern amb el PDeCAT i que podria ser determinant davant possibles girs de guió. “El pacte és amb el PDeCAT i si els regidors diuen que seguiran, nosaltres també”, asseguren. Una altra cosa, diuen, és que pugui haver “canvis”, en al·lusió a una eventual moció de censura: “Ho hauríem de valorar”.