Dimecres, 28 de setembre de 2022 - Edició 1525
La República

El PDeCAT de Barcelona denuncia la “purga política” de JxCat cap els seus consellers municipals

ACN Barcelona.-El president del Partit Demòcrata a Barcelona, Genís Boadella, ha lamentat aquest divendres que JxCat hagi “purgat” els que “no s’alineen en les seves idees”. Després del cessament de […]

Agències 13/11/2020

ACN Barcelona.-El president del Partit Demòcrata a Barcelona, Genís Boadella, ha lamentat aquest divendres que JxCat hagi “purgat” els que “no s’alineen en les seves idees”. Després del cessament de diversos consellers municipals del PDeCAT, Boadella ha lamentat que es torni a produir una “purga política” davant de persones que són “excel·lents referents al seu territori”. Boadella ha criticat que es tornin a trobar amb “aquesta manera de fer política” i ha recordat que el PDeCAT va participar de la fórmula de JxCat en les darreres eleccions municipals i que es van “bolcar en aquella campanya”. “El terror, la por política i la purga s’aplica a Barcelona ciutat. De nou, es produeixen cessaments de càrrecs, per ser fidels al Partit Demòcrata”, ha destacat.

El líder del PDeCAT a la capital catalana ha relatat que tots els consellers municipals van ser escollits pel PDeCAT i que amb la creació de JxCat s’imposa la política de la “por” i que als consellers que són càrrecs de confiança se’ls reclama passar a formar part de JxCat. Ha destacat que en un primer moment es fa pressió perquè canviïn de partit, després se’ls fa el buit i que finalment se’ls cessa tot i ser “vàlids” i “referents territorials”. “Tot aquest moviment ve capitanejat per Elsa Artadi i amb la passivitat de companys com Jordi Martí, Neus Munté i Francina Vila”, ha assegurat.En un comunicat, han explicat que la presidenta del grup de JxCat a l’Ajuntament de Barcelona, Elsa Artadi, ha cessat tres consellers del districte de Gràcia, Sílvia Manzano, Sílvia Mayor i Xavier Farrés, i una de Sant Andreu Anna Satorra. També ha alertat que està previst cessar la consellera municipal de Sarrià-Sant Gervasi.