Dimecres, 4 d'agost de 2021 - Edició 1105
La República

El PDeCAT considera que la inhabilitació dels exmembres de la Mesa és una “revenja” de la justícia espanyola

ACN Barcelona.-El PDeCAT considera que la inhabilitació dels exmembres de la Mesa del Parlament és una “revenja” de la justícia espanyola. En un comunicat, el partit ha lamentat la decisió […]

Avatar
Agències 19/10/2020

ACN Barcelona.-El PDeCAT considera que la inhabilitació dels exmembres de la Mesa del Parlament és una “revenja” de la justícia espanyola. En un comunicat, el partit ha lamentat la decisió i ha expressat tot el seu suport a Lluís Guinó, Lluís Corominas, Anna Simó i Ramona Barrufet. Consideren que es tracta d’una condemna “injusta” que escenifica “la repressió contra l’independentisme català”. Tampoc es creuen que l’estat espanyol tingui intencions “reals” de diàleg per solucionar el conflicte polític amb Catalunya. D’aquesta manera, des del PDeCAT es comprometen a plantejar els debats que siguin necessaris al Parlament, o allà on faci falta. “Censurar no és el camí i autocensurar-nos tampoc pot ser la manera de representar el nostre país” conclouen.

En el mateix comunicat també recorden que els exmembres de la Mesa van permetre que al Parlament “es pugui parlar de tot”. Uns fets que no consideren delictius. “Es va seguir el reglament del Parlament per tal de garantir el debat” defensen.Pel partit, la “suposada defensa de la unitat d’Espanya” es prioritza fins al punt que “no importa trepitjar” drets fonamentals. “Es condemnen uns diputats escollits democràticament per fer el que han de fer” han lamentat, “de nou, tot el càstig i cap diàleg”.