Dilluns, 3 d'octubre de 2022 - Edició 1530
La República

El Patronat del Sant Hospital de la Seu d’Urgell acorda iniciar els tràmits per practicar avortaments farmacològics

ACN La Seu d’Urgell.-La reunió ordinària del Patronat de la Fundació del Sant Hospital de la Seu d’Urgell ha acordat aquest dimecres començar a tirar endavant els tràmits per poder […]

Agències 17/03/2021

ACN La Seu d’Urgell.-La reunió ordinària del Patronat de la Fundació del Sant Hospital de la Seu d’Urgell ha acordat aquest dimecres començar a tirar endavant els tràmits per poder practicar l’avortament farmacològic. Així ho ha explicat el seu president i alcalde de la capital alturgellenca, Jordi Fàbrega, que confia que es pugui oferir aquesta prestació “com més aviat millor” perquè és un dret de les dones i la “responsabilitat del sistema públic” és oferir el màxim de la cartera de serveis del Departament de Salut. En aquest sentit, s’avança en la creació de l’empresa pública per a la gestió de la Fundació Sant Hospital. L’Hospital Comarcal del Pallars s’ofereix l’avortament farmacològic a través del desplaçament de professionals de l’Arnau de Vilanova.

El passat 8 de març, Fàbrega ja va explicar que fa temps que al Sant Hospital de la Seu d’Urgell s’està treballant des de l’àrea maternoinfantil per veure com fer compatible el dret a l’avortament farmacològic amb el de l’objecció de consciència dels sanitaris. A l’Hospital del Pallars s’ha aconseguit mitjançant el desplaçament de professionals de l’Arnau de Vilanova de Lleida. D’altra banda, recentment, tant l’Hospital de Cerdanya com l’Espitau Val d’Aran estan seguint aquesta fase del procés.